Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Obnovljivi izvori energije u Crnoj Gori

Vlada izdala UT uslove za izgradnju vjetroelektrane na Sinjajevini

Vlada je, na 27. sjednici izdala Urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju vjetroelektrane „Sinjajevina – part II“, a u skladu sa članom 218c Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, saopšteno je iz Vlade.

Podsjećamo, Ministarstvo državne imovine je 14. februara raspisalo javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljišta u državnoj svojini, a rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu bio je 1. mart.

-U predviđenom roku, samo jedan ponuđač je otkupio aukcijsku dokumentaciju i to konzorcijum koji čine kompanije ,,N1”, ,,Sistem-MNE” i ,,Permonte”, a koji je ujedno bio i jedini ponuđač za zakup zemljišta. Budući da je konzorcijum ispunjavao sve uslove propisane javnim pozivom, sa njim je zaključen ugovor o dugoročnom zakupu državnog zemljištasaopštili su iz Ministarstva.

Riječ je o katastarskim opštinama Baon,Timar, Krnja Jela i Tušinja. Zemljište se daje u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane minimalne instalisane snage 6,6 MW pojedinačno po vjetrogeneratoru.

Prir. M.V.

Izvor naslovne fotografije: woolcock.org.au

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

BEOGRAD: Sve više prozjumera, a uskoro na mreži i aktivni kupci

ECO MNE

EPCG najavila u julu gradnju VE Gvozd

ECO MNE

Crna Gora će u naredne dvije godine implementirati dodatnih 200 megavata električne energije iz novih izvora