Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Kompanija oborila novi rekord

Kineska kompanija Goldwind instalirala vjetroturbinu na moru od 16 MW za samo 24 sata

Kineski proizvođač vjetroturbina Goldwind instalirao je svoju ogromnu turbinu na vjetar od 16 megavata (MW) za “rekordna” 24 sata.

Foto: Goldwind

Kompanija Goldwind je već postavila jednu od svojih vetroturbina GWH252-16MW na mrežu u septembru, ta turbina postavila je novi svjetski rekord u proizvodnji električne energije individualnom vjetroturbinom u periodu od 24 sata. Proizvela je 384,1 megavat-sata za 24 sata – dovoljno da napaja skoro 170.000 domova.

Goldwind sada postaje mnogo brži u postavljanju svojih ogromnih turbina. Kompanija je izjavila da je „postavila novi rekord za najbržu instalaciju jedinica na moru ultra velikog kapaciteta.”

Iz kompanije kažu da su koristili nove strategije koje su ubrzale proces i smanjile troškove izgradnje, kao i da je to metod koji će ponovo koristiti. Rekli su da je to „vitalni napredak za povećanje potencijala vjetra na moru u budućim projektima“.

Kompanija nije otkrila tačnu lokaciju nove vjetroturbine.

GWH252-16MW ima prečnik rotora od 252 metra. Takođe ima površinu od oko 50.000 kvadratnih metara – što je ekvivalent sedam standardnih fudbalskih terena. Čvorište turbine je visoko 146 metara – koliko je visoka zgrada od 50 spratova.

Prir. N.B.

Izvor: Electrek

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO POLIS

BEOGRAD: Bez razvoja energetskog sektora nema daljeg privrednog razvoja

ECO MNE

Dodijeljene nagrade najboljima na konkursu za izradu pripreme za čas „Čini dobro, sačuvaj energiju”

ECO MNE

HE Piva obilježila 48 godina rada