Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Električno vozilo „Komšo” stiglo u Podgoricu

Električno vozilo za prevoz starijih sugrađana, nazvano „Komšo”, stiglo je danas u Podgoricu.

– Glavni grad uspješno je realizovao jedan veoma važan projekat koji ima dvije dimenzije, a dominantno je fokusiran na socijalnu. Ideja je da koristeći ovo električno vozilo omogućimo našim sugrađanima starije životne dobi besplatan prevoz do onih mjesta koja su za njih značajna. Sa druge strane, svakako da je u pitanju jedna ekološka priča koja je na tragu svih naših napora da Podgoricu učinimo što zelenijom – kazao je gradonačelnik Glavnog grada, Ivan Vuković.

On je saopštio da će brendiranje biti uskoro završeno, kao i da će biti označena putanja kojom će se Komšo kretati, te da nema nikakvu dilemu da će krajnji korisnici biti izuzetno zadovoljni.

– Na ovaj način još jednom dokazujemo da Podgorica ide u korak sa razvijenim svijetom i, ukoliko bude interesovanja za ovu vrstu usluge, već naredne godine krenućemo sa nabavkom barem još jednog vozila ovog tipa – istakao je Vuković.

Tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za nabavku električnog vozila raspisan je u aprilu ove godine. U roku za dostavljanje ponuda pristigla je ponuda Crnogorskog Telekoma AD Podgorica, sa ponuđenom cijenom od 43.980 eura bez PDV-a i rokom isporuke 90 dana od dana zaključivanja ugovora.

Prir.  M.L.

Foto ilustracije: Glavni grad Podgorica

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

E-MOBILNOST

Za razvoj e-mobilnosti u Crnoj Gori potrebna saradnja svih sektora

ECO MNE

Koliko čuvamo i poštujemo životnu sredinu?

ECO MNE

Koncept Smart City Podgorica