Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Ekološka promjena u svijetu dostave

Električni mopedi za bržu dostavu: Pošta Crne Gore pravi korak naprijed ka održivoj budućnosti

Lijepe promjene dolaze u svijet dostave. Poštari-dostavljači Pošte Crne Gore uskoro će početi dostavljati pošiljke električnim mopedima. Ovaj korak ka održivosti i modernizaciji voznog parka Pošte Crne Gore označava značajan pomak u industriji dostave.

Sa sve većim brojem dostavnih vozila koja ispunjavaju ekološke standarde, Pošta Crne Gore pridružuje se trendovima evropskih poštanskih uprava u smanjenju emisije štetnih gasova. Kako kažu iz te kompanije, nedavna nabavka 40 električnih mopeda predstavlja nastavak ovog ekološkog napretka. Ovi moderni i održivi električni mopedi će biti raspoređeni širom zemlje, pridružujući se floti od pet dostavnih i tri putnička električna vozila, čime će se smanjiti ugljenični otisak dostave u Crnoj Gori.

Ova modernizacija i širenje kapaciteta voznog parka Pošte Crne Gore su rezultat dugoročnih investicija. U protekle dvije godine, kompanija je nabavila 180 novih mopeda, posebno dizajniranih za poštare-dostavljače. Ove investicije su ključne za poboljšanje kvaliteta usluge dostave, što će dodatno povećati zadovoljstvo korisnika Pošte Crne Gore.

Primjer električnog mopeda. Foto: electrek.co

Važno je naglasiti da ova inicijativa ne samo da unapređuje usluge dostave, već i doprinosi zaštiti životne sredine.

Ova značajna promjena je takođe rezultat podrške Fonda za kvalitet Svjetskog poštanskog saveza i Fonda za zaštitu životne sredine Crne Gore. Ova partnerstva omogućavaju Pošti Crne Gore da nastavi sa svojom misijom održive i ekološki odgovorne dostave.

Uvođenje električnih mopeda u vozni park Pošte Crne Gore predstavlja ne samo korak naprijed u industriji dostave, već i inspirativan primjer drugima. Očekujemo da će ova promjena postaviti nove standarde u industriji dostave i motivisati druge dostavne kompanije da pređu na ekološki prihvatljive alternative, čime će doprineti stvaranju čistije i zdravije budućnosti za sve nas.

Prir. N.B.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

E-MOBILNOST

Na Cetinju organizovana promotivna vožnja električnim vozilima

ECO MNE

Elektrifikacija saobraćaja ključna za smanjenje gužvi u urbanim sredinama

E-MOBILNOST

Volvo se oprostio od dizela: Posljednji model sišao sa trake