Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Nove ekološke inicijative za održivu budućnost

Skupština Crne Gore nabavila prvo električno vozilo i punjače

U nastojanju da doprinese zaštiti životne sredine i unaprijedi ekološku održivost, Skupština Crne Gore nedavno je najavila značajan korak ka ekološki odgovornijem radu. Nabavkom prvog električnog vozila za potrebe Službe Skupštine i postavljanjem dva punjača za električna vozila ozvaničila su svoju predanost ekološkim inicijativama.

Foto: Skupština Crne Gore

Pored nabavke električnog vozila, Skupština Crne Gore obezbijedila je i dva punjača za električna vozila koje je postavila kompanija EVC Montenegro. Ovi punjači neće biti dostupni samo poslanicima, već i Vladi Crne Gore. Ova infrastrukturna priprema čini korak naprijed ka stvaranju održivog sistema podrške električnim vozilima, čime se podstiče i njihova šira upotreba u društvu.

“Ovom nabavkom, čiji je osnovni cilj racionalizacija troškova, Skupština Crne Gore nastavlja sa unapređenjem projekta ekološke održivosti, kreirajući dugoročno održivo radno okruženje za poslanike i parlamentarnu službu”, rekao je generalni sekretar Aleksandar Klarić.

Osim nabavke električnih vozila, Skupština Crne Gore naglašava svoju posvećenost energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Centralna zgrada parlamenta već je temeljno adaptirana sa posebnim akcentom na energetsku efikasnost i održivost. U planu je i izgradnja solarnih panela na krovu Skupštine, što će značajno doprinijeti uštedi električne energije.

“U skladu sa ekološkim standardima, Skupština Crne Gore nastaviće i u budućem periodu da sprovodi projekte koji će dati puni doprinos borbi za očuvanje životne sredine”, zaključuje se u saopštenju.

Prir. N.B.

Izvor: Vijesti

Naslovna fotografija: Skupština Crne Gore

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

E-MOBILNOST

Na Cetinju organizovana promotivna vožnja električnim vozilima

ECO MNE

Elektrifikacija saobraćaja ključna za smanjenje gužvi u urbanim sredinama

E-MOBILNOST

Volvo se oprostio od dizela: Posljednji model sišao sa trake