Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Organizovano u saradnji ETF, Ministarstvom prosvjete i EPCG

Počinje prva ljetnja škola o obnovljivoj energiji za srednjoškolce

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Elektroprivredom Crne Gore, po prvi put organizuje Ljetnju školu za najbolje učenike srednjih stručnih škola (treći razredi) na temu obnovljivih izvora električne energije.  Ljetnja škola pod nazivom „Zelena energija je budućnost – o njoj učimo, ona pripada nama” biće održana u Nikšiću, od 19. do 23. juna 2023. godine.

Cilj ove škole je promocija značaja obnovljivih izvora energije kod mlade populacije, odnosno energije stvorene iz prirodnih obnovljivih izvora, poput sunčeve svjetlosti, vjetra, kiše, valova i geotermalne toplote, te ukazivanje na njenu važnost za propseritet cijelog društva. 

Saradnici Elektrotehničkog fakulteta će održati četiri namjenski pripremljena predavanja, a biće zastupljene i dvije radionice: „Stres i tehnike njegovog prevladavanja” i „Komunikacija i nenasilno rješavanje konflikata”, u organizaciji kolega sa Filozofskog fakulteta.

Učesnici ove škole će najveći dio vremena provesti u obilasku energetskih objekata, kao što su hidroelektrane „Piva“ i „Perućica“ i vjetroelektrana „Krnovo“.

Svečano otvaranje ove škole će biti danas, 19. juna 2023. u 18:30h na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Prir. N.B.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Potencijali i izazovi na putu ka energetskoj efikasnosti Crne Gore

ECO MNE

Koliko dugo mogu trajati solarni paneli?

ECO MNE

Američki investitori pozvani da ulažu u energetski sektor Crne Gore