Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

U cilju smanjenja emisije CO₂

Na japanskom aerodromu se planira izgradnja solarne elektrane snage 180 MW

Tokio Gas planira ono za šta tvrdi da će biti najveći aerodromski fotonaponski objekat na međunarodnom aerodromu Narita. Postrojenje će služiti za snabdijevanje objekta električnom i toplotnom energijom.

Tokio Gas je otkrio da planira da izgradi solarnu elektranu od 180 MW na međunarodnom aerodromu Narita u Tokiju u japanskoj prefekturi Čiba.

Japanski dobavljač gasa će preuzeti 50% udjela u Green Energy Frontier-u, preduzeću koje je osnovano sa Narita International Airport Corp. (NAA) koji će držati preostali dio. Objekat će prodavati struju NAA pod dugoročnim ugovorom o snabdijevanju.

Foto: Tokio Gas

Tokio Gas je saopštio da je već identifikovao 200 hektara zemljišta za fotonaponsku elektranu. Rečeno je da bi prvih 75 MW trebalo da bude uključeno do kraja 2030. godine, dok je preostalih 105 MW planirano za puštanje u rad do kraja 2045. godine.

„Postavili smo cilj da do 2050. godine smanjimo emisiju CO₂ na nulu, koja se koristi u aerodromskim objektima i komercijalnim vozilima“, navodi se u zajedničkom saopštenju kompanija. „Planiramo da postavimo velike objekte za proizvodnju solarne energije i tehnologije dekarbonizacije sljedeće generacije, za hvatanje vodonika i ugljenika.”

Prir. N.B.

Izvor: www.pv-magazine.com

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

BEOGRAD: Sve više prozjumera, a uskoro na mreži i aktivni kupci

ECO MNE

Đukanović: Hidroenergetsku strukturu koristimo za solarne elektrane

ECO MNE

Potrošači zaradili po 884.40 eura, EPCG će morati da isplati oko 270.000