Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Održana ekološka radionica o šumama i klimatskim promjenama u vrtiću ,,Ljubović"

Djeca učila o očuvanju šuma i klimatskim promjenama

NVO Green Home je u Podgorici, u vrtiću ,,Ljubović”, održala ekološku radionicu koja je imala za cilj da edukuje naše najmlađe o razumjevanju važnosti očuvanja šuma i borbe protiv klimatskih promjena.

-Kroz interaktivnu aktivnost i razgovor, djeca su imala priliku da steknu dublje razumjevanje uloge šuma u našem ekosistemu, kako da ih zaštitimo od različitih prijetnji, kao i koji životinjski svijet nastanjuje ove predjele. Poseban fokus bio je na klimatskim promjenama i globalnom zagrijavanju, sa ciljem da se djeca osnaže da razumiju uticaj ovih promjena na našu planet – navodi se u saopštenju.

Ekološka radionica u vrtiću ,,Ljubović” – Foto: NVO Green Home

Kako su dodalil, ključna pitanja koja su djeca postavljala bila su vezana za nedostatak snijega i visoke temperature, što jasno ukazuje na njihovu zabrinutost i svijest o promjenama koje se dešavaju u svijetu oko nas.

-Kao organizacija koja se trudi da doprinese edukaciji i podizanju svijesti o važnosti očuvanja životne sredine, trudimo se da organizujemo što veći broj ovakvih radionica. Vjerujemo da su obrazovanje i edukacija jedni od ključnih koraka ka pozitivnim promjenama, i da je važno podsticati interesovanje za očuvanje prirode još od najmlađih dana. Radujemo se nastavku saradnje sa vrtićima i drugim obrazovnim institucijama kako bismo nastavili da podstičemo ekološku svijest i odgovornost kod najmlađih – zaključuju u saopštenju.

Prir. M.V.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Zasađeno 19.000 sadnica u Rožajama i Beranama

ECO MNE

Klimatske promjene glavni uzrok sve učestalijih toplotnih i tropskih talasa

ECO MNE

Borba protiv klimatskih promjena od vitalnog značaja za život na planeti