Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Akcija Glavnog grada i gradskih preduzeća

Zabjelo dobilo novi park na površini od osam hiljada kvadrata

Na površini od osam hiljada kvadrata na Zabjelu na uglu ulica kralja Nikole, 27. marta i Radosava Burića, juče je otvoren novi park sa dječjim igralištem i pratećim mobilijarom, teretanom na otvorenom i prostorom za odmor.

Zamjenik gradonačelnice, Luka Rakčevic, kazao je da je decenijama postojala neophodnost da se park izgradi na ovoj lokaciji.

– U saradnji sa Sekretarijatom za kulturu imali smo lijepu akciju iscrtavanja didaktičkih murala na betonskim površinama što je uljepšalo park. Nadam se da ćemo nešto slično uraditi i u postojećim i u novim parkovima – dodao je Rakčević.

Didaktički mural – Foto: ecoportal.me

Park je dobio 40 novih sadnica, a sve postojeće su sačuvane. Dječji pjesnik, Slobodan Bećo Došljak zasadio je murvu.

– Na ovaj način podržavamo djecu. Podržimo ih sada, jer će kasnije oni podržavati nas. Bio sam najsrećniji što su me zvali da prisustvujem – dodao je Došljak.

U akciji uređenja novog parka učestvovali su Zelenilo koje je pejzažno uredilo parkovsku površinu, Komunalne usluge i Agencija za stanovanje koji su postavili mobilijar i rasvjetu, kao i Putevi koji su izgradili parking uz sam park.

Prir. M.V.

Izvor naslovne fotografije: podgorica.me

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Zabjelo dobilo novi park na površini od osam hiljada kvadrata

ECO MNE

Rad Ivone Đukić izabran za oslikavanje betona novog parka na Zabjelu

E-MOBILNOST

Gradsko preduzeće Zelenilo obnovilo vozni park sa tri električna vozila