Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Međunarodna konferencija ,,Boka Kotorska kao održiva nautička destinacija” u Tivtu

Uvesti strože mjere portiv zagađivača mora

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva posvećeno radi na povećanju ekološke odgovornosti, naročito kada je u pitanju prevencija zagađenjam mora i vodenih površina, kazao je resorni ministar Filip Radulović.

On je otvarajući međunarodnu konferenciju ,,Boka Kotorska kao održiva nautička destinacija” u Tivtu, najavio da će tokom ove godine biti predstavljeno novo zakonsko rješenje koje se odnosi na zaštitu mora, koje će biti usklađeno sa propisima Međunarodne pomorske organizacije i ostalih međunarodnih konvencija.

Konferencija u Tivtu – Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

-Cilj nam je da uvedemo strože mjere za zaštitu našeg prirodnog okruženja kroz zabranu zagađenja sa plovnih objekata i unapređenje sigurnosti plovidbe. To su koraci koji će doprinijeti da će Crna Gora, ne samo ispuniti međunarodne standarde, već će postaviti nove, više ciljeve u oblasti održivog razvoja – poručio je Radulović.

Promocija dekarbonizacije i prevencija zagađenja mora i vodenih površina, ali i i prirode u u cjelosti, ostaje trajni cilj, istakao je Radulović.

-Očuvanje prirodnih ljepota Crne Gore, našeg izvanrednog biodiverziteta i ekosistema, iziskuje neprekidnu posvećenost svih nas jer ipak naša zemlja je naša odgovornost i legat koji treba da ostavimo našim naraštajima u boljem, a ne gorem stanju – kazao je Radulović.

Međunarodna, naučno-stručna konferencija pod nazivom ,,Boka Kotorska, kao održiva nautička destinacija” održana je po drugi put u okviru Festivala vjetra 2024.

Prir. M.V.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Eko karneval u Njegoševom parku

ECO MNE

BEOGRAD: Sve više prozjumera, a uskoro na mreži i aktivni kupci

ECO MNE

Uprava gradske deponije poziva građana da budu ekološki savjesni i sakupljaju otpad, a za to im slijedi nadoknada