Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Rok za prijavu je do 10. jula 2024. godine

Uprava za šume pozvala građane da ogrijev nabave po povoljnoj cijeni

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima obavještava sve građane da od 24. juna 2024. godine, mogu u poslovnim prostorijama svih područnih jedinica Uprave da predaju zahtjev za dodjelu ogrijevnog drveta po veoma povoljnoj cijeni, koja je utvrđena zvaničnim cjenovnikom.

Tim povodom VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković pozvao je građane da se prijave za dodjelu određene količine ogrijevnog drveta, od 3 do 10 kubika, u zavisnosti od potreba, po povoljnoj cijeni od 11 eura po kubiku sa uračunatim PDV-om.

Oni građani kojima podnijeti zahtjev bude odobren, potrebno je, navode iz Uprave za šume, da nakon uplate te takse, o sopstvenom trošku angažuju nekoga da im dodjeljeno drvo za ogrijev posječe i izvuče iz šume.

-Očekujemo da će se građani odazvati ovom našem pozivu, obzirom na velike finansijske povoljnosti koje im Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nudi. Naime, na osnovu ovih cijena, primjera radi oko 10 metara drva za ogrijev naši građani mogu da nabave za manje od 85 eur, plus troškovi sječe i transporta, što je mnogo povoljnije od cijena koje su do sad plaćali na crno ilegalnim preprodavcima, gdje cijena jednog metra iznosi između 60-70 eura – rekao je on.

Rok za prijavu je, navodi on, do 10. jula 2024. godine, do kada građani mogu u svim poslovnim prostorijama područnih jedinica Uprave predati zahtjev.

-Zahtjev mora sadržati podatke o podnosiocu, količinu ogrijevnog drveta koja se traži, kao i informaciju da li ima svoju privatnu šumu i koliko ima članova u zajednici u kojoj živi. Svaka područna jedinica mora primiti zahtjev, a u suprotnom, potrebno je odmah da prijave centrali Uprave ako naiđu na bilo kakvu opstrukciju. Nakon provjera, građani koji ispunjavaju uslove će dobiti ogrijev, a ukupna količina koja će se na ovaj način podijeliti iznosi 44.708 m³, na osnovu Programa gazdovanja šumama. Na ovaj način građani će moći da na vrijeme nabave ogrijevno drvo po povoljnoj cijeni – poručio je Rajković.ž

Prir. M.V.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Uprava za šume pozvala građane da ogrijev nabave po povoljnoj cijeni

ECO MNE

Sadnjom 7.700 sadnica na Žabljaku uspješno završeno proljećnje pošumljavanje