Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Upoznajte budućnost pametne automatizacije zgrada

Stambeni i poslovni prostori postaju sve privlačniji, hiperefikasni i uistinu održivi. Stoga, kada se radi o tehnologiji zgrada, očekivanja klijenata nadilaze aspekte udobnosti i bezbjednosti. Klijenti traže personalizovno iskustvo, veću fleksibilnost za budućnost, kao i načine da ispune ciljeve energetske efikasnosti.

Rješenja bazirana na KNX protokolu omogućavaju jednostavnu digitalizaciju zgrada kojom se dobija povezan sistem uređaja, a koji međusobno komuniciraju na pametan način, kako bi pouzdano izvršavali zadatke kao što su operacije uključivanja-isključivanja potrošača.

Međutim, ovi sistemi mogu biti skupi i složeni. Zato je od ključnog značaja izabrati najsavremeniju tehnologiju i sistem koji je lako instalirati, konfigurisati, koristiti i održavati.

Predstavljamo vam SpaceLogic KNX rešenja

Ovdje na scenu stupa SpaceLogic KNX kompanije Schneider Electric, sa interoperativnim, modularnim rješenjima spremnim za budućnost. Bilo da se radi o maloj porodičnoj kući ili velikom poslovnom kompleksu – fleksibilni pametni uređaji lako se konfigurišu, naručuju i montiraju, a konstruisani su tako da pruže veću udobnost i bezbjednost uz istovremeno nižu potrošnju energije.

Foto: Schneider Electric – Schneider Electrics Space Logic KNX

Zašto baš KNX? 

Kao moćni, otvoreni standard mrežne komunikacije, KNX unaprjeđuje automatizaciju zgrade tehnološkim funkcijama koje se lako koriste. On olakšava uvođenje rješenja za koja je potrebno manje kablova, što znači jednostavniju ugradnju, niže troškove, pa čak i manju opasnost od požara. Proizvodi sertifikovani od strane KNX Asocijacije kompatibilni su sa mnogim proizvođačima.

Prednosti SpaceLogic KNX rješenja

KNX sistem najbolji je onda kada je najjednostavniji: za tehničke savjetnike, integratore sistema i električare u pogledu instalacije i puštanja u rad, i za njihove klijente u pogledu korišćenja.

SpaceLogic KNX jeste sistem automatizacije zgrada koji je podjednako fleksibilan i pametan – prikladan je kako za primjene u stambeno-poslovnim kompleksima, tako i u hotelima i bolnicama.

Foto: Schneider Electric

Schneider Electric ima zaokružen portfolio KNX rješenja u koji spadaju pogonske jedinice, sistemske komponente, senzori, pametna automatizacija doma i drugi povezani uređaji projektovani za rad sa nizom različitih sistema. Rješenja su osmišljena za Apple, Amazon, Google, ZigBee i druge sisteme.

Kompletan KNX system

SpaceLogic KNX sastoji se iz niza proizvoda i rješenja koji čine jedan sveobuhvatni sistem.

  • pogonske jedinice (aktuatori) – mozak KNX sistema, SpaceLogic KNX aktuatori pretvaraju podatke u pokrete, 
  • senzori – oči i uši sistema, prikupljaju podatke koji se prosljeđuju aktuatorima, 
  • sistemske komponente – isporučuju odgovarajući nivo snage uređajima povezanim na sistem, 
  • mogućnosti povezivanja – uz rješenja EcoStruxure™ Building za daljinsko upravljanje i nadzor i integraciju sa sistemima drugih proizvođača.

Sva SpaceLogic KNX rješenja usklađena su sa standardom KNX IP Secure i počivaju na vrhunskoj sajber-bezbjednosti kompanije Schneider Electric.

Uvođenje KNX rešenja nikada nije bilo lakše

Uz softver eConfigure KNX sve od obuke, projektovanja i puštanja u rad do davanja ponude i konfiguracije protiče lako i jednostavno. Softver vam omogućava da upravljate svim aspektima sistema automatizacije zgrade, što znači da sve možete napraviti u skladu sa konkretnim potrebama svojih klijenata.

Brzo sastavljanje KNX komponenata 

  • Laka izrada specifikacija za potrebe davanja ponude 
  • Brzo projektovanje uz pomoć gotovih rješenja 
  • Fleksibilna konfiguracija na osnovu tlocrta spratova
Foto: The Silicon Review

KNX sistem projektovan je imajući na umu futuristički i moderni način razmišljanja savremenog čoveka. Ova tehnologija je reper i skoro svako rešenje za automatizaciju koje je danas u upotrebi u svetu počiva na inovacijama.

Atin Chhabra,
direktor digitalnog korisničkog iskustva na globalnom nivou


Izvor: Schneider Electric

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

Čitajte još

ECO POLIS

Upoznajte budućnost pametne automatizacije zgrada

E-MOBILNOST

Punjači za električna vozila – za punjenje na javnom mjestu i kod kuće

ECO MNE

Značaj primjene savremenih softverskih rješenja u zgradarstvu