Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Dobre vijesti za sjever Crne Gore

U Rožajama najavljen projekat za obnovljive izvore energije

Firma BSD Mont sa sjedištem u Podgorici, otkupila je dio zemljišta bivše Agrobisernice koja je poslovala na teritoriji Rožaja.

Sudeći prema najavama ta kompanija će, u saradnji sa poslovnim partnerima iz Mađarske, na lokalitetu Vuča graditi solarni park i vjetropark, te ulagati u razvoj stočarstva i poljoprivrede, uključujući i biljnu proizvodnju, prenosi Radio Rožaje.

Vrijednost projekta procijenjena je na preko 200 miliona eura, a u koliko se realizuje, otvoriće se najmanje 50 radnih mjesta.

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović kazao je da je na pomolu još jedan kapitalni projekat koji će, kada se realizuje, u velikoj mjeri poboljšati standard građana Rožaja.

Sve više investitora pokazuje interesovanje za ulaganje u obnovljive izvore energije u Crnoj Gori, a nova izmjena zakona omogućuje bržu i lakšu energetsku tranziciju.

Prir. N.B.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Otvaranje novog energetskog koridora za region Jugoistočne Evrope u okviru Južnog gasnog koridora nova razvojna šansa Crne Gore

ECO MNE

U Rožajama najavljen projekat za obnovljive izvore energije

ECO MNE

Smanjenje PDV-a za solarne panele