Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Akcija Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

U Podgorici i Plavu zasađeno skoro 40.000 sadnica

U prethodnom periodu akcijama pošumljavanja uspješnje zasađeno blizu 40.000 sadnica u Područnim jedinicamaPodgorica i Plav, a u skladu sa planskim dokumentima, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

-U Područnoj jedinici Podgorica, Gazdinska jedinica „Opasanica -Travska gora“, tokom prošlog mjeseca službenici Uprave uspješno su posadili 26.200 sadnica smrče na ukupnoj površini od 13 hektara. U istom periodu, a na osnovu planskih doumenata za šumsko-uzgojne radove i Područna jedinica Plav je uspješno završila planirano pošumljavanje. Službenici Uprave u ovoj područnoj jedinici uspješno su zasadili 13.545 sadnica smrče u Gazdinskoj jedinici „Babina Gora- Vaganica“, na ukupnoj povšini od oko 6,75 hektara – navodi se u saopštenju.

Pošumljavanje u Plavu

Kako se dodaje, u oba slučaja korišćene su sadnice iz državnog rasadnika „Trebaljevo“ u Kolašinu.

-Komisija za praćenje i prijem radova na pošumljavanju i u ovim područnim jedinicama je dala pozitivno mišljenje na izvršene radove, čime se finiširaju aktivnosti i kontrole izvršenih radova na pošumljavanju planiranih 300.000 sadnica, sve do jeseni, kada će Uprava organizovati novo masovno pošumljavanje po područnim jedinicama – zaključuju u saopštenju.

Prir. M.V.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Sadnjom 7.700 sadnica na Žabljaku uspješno završeno proljećnje pošumljavanje

ECO MNE

U Podgorici i Plavu zasađeno skoro 40.000 sadnica

ECO MNE

U Andrijevici zasađeno 11.000 sadnica smrče