Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

SUBVENCIJE I PODSTICAJI

Produžen javni poziv za subvencioniranje kupovine dvotočkaša

Institucija

Glavni grad

Ukupan fond

50.000

Rok za prijavu

29.08.2022.

Obavještavamo javnost da je rok za predaju dokumentacije za Javni poziv za VII ciklus dodjele subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta – „Podgorica na dva točka” produžen do 29. avgusta, saopštili su iz Glavnog grada.
Oni su sve zainteresovane pozvali da tokom ove sedmice apliciraju i eventualno ostvare pravo na subvenciju.

Ilustracija | Foto: Glavni grad

Podsjećamo, za ovaj poziv je iz budžeta Glavnog grada opredijeljeno 50.000 eura, kojima će se subvencionirati kupovina 50 električnih trotineta i 400 bicikala. Subvencija se odnosi na kupovinu bicikala u visini od 50 odsto cijene, a najviše u iznosu od 100 eura, dok je za kupovinu električnog bicikla ili električnog trotineta opredijeljena subvencija u visini od 50 odsto cijene, a najviše do 200 eura – kazali su iz Glavnog grada.
Obavezni dio prijave su: obrazac-zahtjev za dodjelu subvencije, kopija lične karte, ponuda iz prodavnice bicikala u vidu predračuna sa preciziranom specifikacijom, potvrda o prebivalištu i uvjerenje o kućnoj zajednici. Prijave se dostavljaju na arhivi Glavnog grada (Njegoševa 20, ulaz sa strane trga), a kako su naglasili iz Glavnog grada, nepotpuna dokumentacija se neće razmatrati.
Prema njihovim riječima, komisija će nakon završenog Javnog poziva ocjenjivati pristigle zahtjeve i utvrditi listu dobitnika, a rezultate objaviti na zvaničnom sajtu Glavnog grada.
O dodatnim informacijama građani se mogu informisati putem e-mail adrese: miroslav.boljevic@podgorica.me ili pozivom na brojeve: 665-076 i 665-083.

Povezani članci

ECO POLIS

Hrvatska ukida PDV na ulaganje u solarne elektrane

ECO MNE

Postoji osnovanost da cijene električne energije ostanu iste i 2023. godine

ECO MNE

Početak izgradnje VE Brajići zavisiće od dinamike izrade planske dokumentacije

ECO MNE

U okviru projekta Solari 3000+ ugrađeno 200 solarnih elektrana

ECO MNE

Rast potražnje za ugljem dobar za štednju struje

ECO MNE

Vazduh u avgustu u Crnoj Gori nije bio zagađen