Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Sadnjom 7.700 sadnica na Žabljaku uspješno završeno proljećnje pošumljavanje

U proteklim mjesecima službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima naporno su radili na pošumljavanju opožarenih i degradiranih površina.

Komisija za praćenje i prijem radova na pošumljavanju je u protekloj sedmici završila kontrolu po područnim jedinicama i dala pozitivno mišljenje na izvršene radove.

Pošumljavanje na Žabljaku – Foto: Uprava za šume

-U skladu sa planskim dokumetima, u područnoj jedinci Žabljak, u Gazdinskoj jedinici „Gornji Šaranci“, u prethodnom periodu službenici Uprave uspješno su zasadili planiranih 7.700 sadnica smrče. Ovim akcijama završeno je planirano proljećno pošumljavanje sa zacrtanih 300. 000 sadnica -navodi se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, Uprava za gazdovanje šumama i lovištima na jesen će nastaviti sa masovnim pošumljavanjem ostalih planiranih površina, prilikom čega ćemo nastojati i da premašimo planove kako bismo dali što veći doprinos obnovi crnogorskog šumskog fonda.

-Nastojaćemo da kroz odgovorne poteze i dobro organizovane aktivosti posebno unaprijedimo ovaj segment u šumarstvu – zaključuju u saopštenju.

Prir. M.V.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Sadnjom 7.700 sadnica na Žabljaku uspješno završeno proljećnje pošumljavanje

ECO MNE

U Podgorici i Plavu zasađeno skoro 40.000 sadnica

ECO MNE

U Andrijevici zasađeno 11.000 sadnica smrče