Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Raspisan Javni poziv za idejno rješenje za toplifikaciju Pljevalja

Elektroprivreda Crne Gore raspisala je, danas Javni poziv za izradu Idejnog rješenja za projekat toplifikacije Pljevalja „Za topla i čista Pljevlja – izgradnja primarnog toplovoda od TE „Pljevlja“ do grada”.

Kao je saopšteno iz Elektroprivrede Crne Gore, otvaranje ponuda zakazano je za 2. decembar.

Izvršni direktor Elektroprivrede, Nikola Rovčanin, naveo je da će nakon odabira najpovoljnijeg ponuđača projektant u roku od 45 dana, odnosno do kraja januara 2022. izraditi projekat, nakon čega slijedi revizija tog dokumenta i pribavljanje UT uslova.

-Ove aktivnosti planiramo da završimo do kraja februara 2022. godine, nakon čega ćemo raspisati javni poziv za izradu Glavnog projekta i izgradnju primarnog toplovoda od TE „Pljevlja“ do grada, po principu projektujuj i izgradi- istakao je Rovčanin.

Očekivana dinamika je da se nakon izbora najpovoljnijeg izvođača izrade Glavnog projekta (period do 60 dana) i njegove revizije (do 20 dana) pristupi izvođenju radova.

-EPCG je u budžetskim sredstvima planirala 2,5 miliona eura za projekat toplifikacije Pljevalja „Za topla i čista Pljevlja” – potvrdio je Rovčanin.

Prir. M.L.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

Čitajte još

ECO MNE

Objavljeni rezultati konkursa za idejno arhitektonsko rješenje stambeno poslovnog kompleksa ,,SUNČANI GRAD”

ECO MNE

Edukativni kviz „DOBRA ENERGIJA”

ECO MNE

Litijum-jonske baterije glavno rješenje za skladištenje električne energije