Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Produžen rok do 1. aprila Javnog konkursa „On-grid i Off-grid fotonaposnki sistemi”

Fond za zaštitu životne sredine (Eko-fond) zbog velikog interesovanja produžio je rok do 1. aprila za prijavu na javni konkurs „On-grid i Off-grid fotonaponski sistemi”. 

Kako su saopštili, prijave se mogu slati na adresu Fonda, Ulica slobode 2, 81000 Podgorica, a tekst javnog poziva može se pronaći na sajtu www.eko-fond.me.

Ovim javnim pozivom Eko-fond obezbjeđuje subvenciju za mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnike i pojedince koji su registrovani za obavljanje samostalne djelatnosti i po tom osnovu ostvaruju prihode za nabavku i instalaciju sistema za proizvodnju električne energije iz OIE.

Predmet konkursa su On-grid sistemi snage ne manje od tri kilovat-pika (kWp) na krovu objekta, sa pratećom opremom, kao i Off-grid sistemi snage ne manje od 600 Wp, baterijske rezerve ne manje od 200 amper sati (Ah), snage invertera ne manje od 1000 W.

-Maksimalni iznos subvencije je 40 odsto troškova, odnosno do 25 hiljada za On-grid, a za Off-grid do pet hiljada eura, sa PDV-om. Ukupan iznos sredstava podrške je 190 hiljada eura, od čega je 150 hiljada namijenjeno za On-grid, dok je 40 hiljada eura namijenjeno za Off-grid sisteme – navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani građani dodatne informacije mogu dobiti pozivom na broj telefona +382 20 262 933 ili na adresu: info@eko-fond.me.

Eko-fond ovaj projekat sprovodi samostalno i nezavisno od projekta koji rade u partnerstvu sa Elektroprivredom Crne Gore „Solari 3000+ i „Solari 500+”.

M.L.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

Čitajte još

ECO MNE

EPCG: Produženi rokovi javnih poziva za projekat „SOLARI 5000+ (70MW)“

ECO MNE

U Rožajama najavljen projekat za obnovljive izvore energije

ECO MNE

Smanjenje PDV-a za solarne panele