Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Pošumljavanjem Malog Brda počela akcija „Za zdrava pluća našeg grada”

Pošumljavanjem Malog Brda u subotu je počela prva od tri akcije „Za zdrava pluća našeg grada” koje će se organizovati tokom februara.

Na ovom lokalitetu zasađeno je ukupno 50 sadnica crnog bora, jasena i košćele.

Pomoćnica sekretara u Sekretarijatu za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada, Branka Knežević, kazala je za Ecoportal da su akciju organizovali u saradnji sa Zelenilom i mještanima.

-Fokus je stavljen na građane, a u narednom periodu organizovaćemo još akcija na Dajbabskoj gori i Gorici (Lješkopolje) – dodala je Knežević.

Mještanin Pipera, Grujo Grujović, dodao je da su na Malom Brdu, koje pripada piperskom komunu, simbolično započeli akciju pošumljavanja kako bi se spriječila nelegalna gradnja.

-Pomogao nam je Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj. Oni su obezbijedili sadnice, mehanizaciju za iskopavanje rupa i određeni broj radnika. Zelim da se zahvalim volonterima ekoloških društava, našim plemenicima i komšijama koji su pomogli da se akcija uspješno završi – kazao je Grujović.

Miloš Matković, takođe mještanin Pipera, učestvovao je u akciji. On je istakao da je akcija samo još jedan primjer kako treba da brinemo o šumama i o životnoj sredini uopšte.

-Zajedničkim snagama treba da djelujemo kako bi oplemenili naše postojeće zelene površine i one devastirane – dodao je Matković.

Akciju je organizovao Sekretarijat sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada na zahtjev mještana Pipera. 

Pored doprinosa obogaćivanju biljnog fonda, posebnu vrijednost akcije predstavlja zajedničko djelovanje lokalne zajednice i Glavnog grada, a usmjerena je na unapređenje kvaliteta životnog ambijenta sadašnje, ali i budućih generacija.

M.L.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

Čitajte još

ECO MNE

Zasađeno 19.000 sadnica u Rožajama i Beranama

ECO MNE

Održan ekološki čas i akcija sadnje maslina u OŠ ,,Milorad Musa Burzan” u Podgorici

ECO MNE

Vrijeme je za ekološku osviješćenost u Crnoj Gori