Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Realizovan još jedan projekat Glavnog grada

Podgorica dobila novi park u Bloku VI

Na površini od četiri hiljade kvadrata u Bloku VI, na uglu Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Meše Selimovića sinoć je otvoren novi park sa dječjim igralištem i pratećim mobilijarom, saopšteno je iz Glavnog grada.

Nakon što su ekipe Zelenila uklonile dotrajali i uništeni mobilijar, pristupilo se izgradnji potpuno novog parka

Radovi su obuhvatili izgradnju novih staza za šetnju, ugradnju tartanskih podloga, dječijeg i parkovskog mobilijara, kao i sadnju novog drveća. Takođe, formiran je travnjak i ugrađen sistem za navodnjavanje. 

Ekipe Agencije za stanovanje postavile su sto za stoni tenis i teqball, tj. sadržaje za rekreativce, i ogradile prostor. Doprinos realizaciji ovog projekta dale su i ekipe Komunalnih usluga koje su postavile javnu rasvjetu.

Površina parka više od 4.000 kvadrata – Foto: Glavni grad

-Dobili smo još jednu veliku parkovsku površinu koja se prostire na oko 4.000 metara kvadratnih i koja je već danas  u potpunosti ispunjena dječijim osmjesim, dječijom igrom i mislim da to samo pokazuje  koliko je ovaj park bio nephodan i koliko je generalno neophodno nastaviti širenje zelenih površina i izgradnjom novih parkova. Vjerujemo  da ćemo do kraja ove godine imati još dosta novih zelenih površina, gdje pretvaramo goleti u nove parkovske površine, koje koriste na stotine naše djece. Glavni grad zaista ostaje u potpunosti posvećen takom naumu i vjerujem da će Podgorica svakim danom biti sve zeleniji grad – poručio je zamjenik gradonačelnice, Luka Rakčević.  

Institut za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore povodom petnaest godina postojanja podržao je izgradnju parka vrijednom donacijom, te je ova saradnja simbolično obilježena sadnjom odraslih sadnica drveća.

-U našem poslu, naša misjija, naš popziv podrazumijeva da je zdravlje apsolutni prioritet i mi zaista vjerujemo  da zdravlje ne postoji bez harmonije sa prirodom. Otvaranjem današnjeg parka  zapravo vjerujemo da ispisujemo jedan neobičan novi  recept u kojem kao univezlana lijek  navadimo drvo kao simbol  zdravlja, zdravog okruženja koje nas inspiriše, hrani i liječi”, kazala je direktorica direktorica Instituta za ljekove i medicinska sredstva, Snežana Mugoša.

Direktor gradskog preduzeća Zelenilo, Petar Krivokapić, kazao je će nastaviti izgradnju novih zelenih površina u gradu.

-Ovo je lokacija na više od 4.000 metara kvadratnih koji smo potpuno uredili  i prilagodili  kao jednu modernu i savremenu  parkovsku površinu. Ovim putem bih se zahvalio gradskoj upravi koja je prepoznala važnost izgradnje novih parkova. U narednom periodu gradsko preuzeće Zelenilo će nastaviti intezivno sa  radom na uređenju parkovskih površina tako da građane Podgorice uskoro očekuju novi parkovi u Zagoriču, Tuškom putu, kao i temeljno rekonstruisani Karađorđev park – zaključio je on.

Prir. M.V.

Izvor naslovne fotografije: Glavni grad

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Podgorica dobila novi park u Bloku VI