Počela kampanja „Čuvajmo našu Podgoricu – pravilno odlažimo otpad”

Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj, u saradnji sa preduzećem „Čistoća”, pokrenuo je promotivnu kampanju  „Čuvajmo našu Podgoricu – pravilno odlažimo otpad”, koja ima za cilj skretanje pažnje na problem neadekvatnog odlaganja otpada.

U okviru kampanje, na sedam gradskih lokacija postavljeni su bilbordi koji ilustruju nemaran odnos prema ovom problemu i šalju poruku da svi zajedno treba da doprinesemo očuvanju našeg životnog prostora. 

Bilbordi su postavljeni u Ulici Stanka Dragojevća, na Bulevaru Ivana Crnojevića prema naselju Masline, u Dalmatinskoj ulici, na Bulevaru Mihaila Lalića, kod Tržnog centra Gintaš, u City kvartu i u centru grada.

Sekeretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj, Miljan Barovć, kazao je za Ecoporal da je kampanja zamišljena sa namjerom da se građanima Podgorice ukaže na problem nepravilnog odlaganja otpada, kao i posljedicama i uticajima na naš zajednički životni prostor. 

-Bilbordima pokušavamo da prenesemo i poruku kako nepravilno odlaganje otpada utiče na napore i rad naših kolega iz gradskog preduzeća „Čistoća”, odnosno na činjenicu, da bi i njima posao bio puno jednostavniji i lakši kada bi se svi mi ponašali odgovornije. Poruke na bilbordima su dosta direktne i njima se pokušava naglasiti svakodnevno umanjivanje značaja i relativizovanje ovog problema. Zbog svih ovih stvari, izuzetan je i značaj medija i društvenih mreža koji bi trebalo da uzmu aktivno učešće u prenošenju ovih i sličnih poruka, kako bi došle do svakog stanovnika našeg grada – dodao je Barović. 

Kako je istakao, nadaju se i vjeruju da će kampanja uticati na svijest građana da pravilno odlažu otpad.

-Svjesni smo činjenice da se vidljivi rezultati ne mogu dobiti preko noći, ali vjerujemo da uz aktivno učešće svih nas možemo napraviti značajne pomake ka ostvarivanju zajedničkog cilja – naveo je Barović.

On je dodao da će kampanje trajati mjesec dana, nakon čega će kroz komunikaciju sa kolegama iz preduzeća „Čistoća” osmisliti naredne konkretne korake i akcije. 

-Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjom reakcijom javnosti što ukazuje na to da, ipak, značajan dio građana ovo pitanje prepoznaje kao veliki problem. Čuvajmo našu Podgoricu – zaključio je Barović.

M.L.

Foto: ecoportal.me, „Čistoća” Podgorica

Čitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *