Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Završen edukativni program “Upoznajte Nacionalne parkove Crne Gore”

Osnovci postali “Mali rendžeri”

Ciklus edukativnih radionica u okviru programa “Upoznajte Nacionalne parkove Crne Gore”, koje je za podgoričke osnovce organizovalo Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore, završen je u petak, a znanje o crnogorskim zaštićenim područjima sticali su mališani drugog i petog razreda pet osnovnih škola – “Oktoih”, “Radojica Perović”, “Pavle Rovinski”, “Vlado Milić” i “Sutjeska”.

Osnovci podstaknuti da nastave učenje i brigu o prirodi

Koliko je nacionalnih parkova u Crnoj Gori, po čemu su specifični i značajni, te na koji način ih možemo čuvati samo su neke od tema o kojima su predstavnice JPNPCG Željka Vuković i Milica Lazović razgovarale sa mališanima.  Djeci su se posebno dopali kratki video snimci životinja, kao i kviz u kojem su aktivno učestvovali i pokazali zavidno znanje. Simbolične nagrade bili su bedževi sa natpisom „Mali rendžeri“ kako bi podstakli mališane da nastave da uče i brinu o prirodi i parkovima.

Mališani ponosno pokazuju svoje bedževe

Edukacija najmlađih posebno je važna oblast djelovanja JPNPCG, a sve u cilju podizanja i jačanja svijesti djece o važnosti očuvanja prirode, biodiverziteta i uopšte zaštićenih područja.

N.B.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Nacionalni parkovi bilježe rekordne posjete

ECO MNE

Završena akcija „Čisto lice nacionalnih parkova“ 

ECO MNE

JPNPCG zadovoljno je rezultatima kampanje „Stop krivolovu”