Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Završen edukativni program “Upoznajte Nacionalne parkove Crne Gore”

Osnovci postali “Mali rendžeri”

Ciklus edukativnih radionica u okviru programa “Upoznajte Nacionalne parkove Crne Gore”, koje je za podgoričke osnovce organizovalo Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore, završen je u petak, a znanje o crnogorskim zaštićenim područjima sticali su mališani drugog i petog razreda pet osnovnih škola – “Oktoih”, “Radojica Perović”, “Pavle Rovinski”, “Vlado Milić” i “Sutjeska”.

Osnovci podstaknuti da nastave učenje i brigu o prirodi

Koliko je nacionalnih parkova u Crnoj Gori, po čemu su specifični i značajni, te na koji način ih možemo čuvati samo su neke od tema o kojima su predstavnice JPNPCG Željka Vuković i Milica Lazović razgovarale sa mališanima.  Djeci su se posebno dopali kratki video snimci životinja, kao i kviz u kojem su aktivno učestvovali i pokazali zavidno znanje. Simbolične nagrade bili su bedževi sa natpisom „Mali rendžeri“ kako bi podstakli mališane da nastave da uče i brinu o prirodi i parkovima.

Mališani ponosno pokazuju svoje bedževe

Edukacija najmlađih posebno je važna oblast djelovanja JPNPCG, a sve u cilju podizanja i jačanja svijesti djece o važnosti očuvanja prirode, biodiverziteta i uopšte zaštićenih područja.

N.B.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Otkrivene nove vrste i staništa u Nacionalnim parkovima Crne Gore

ECO MNE

Prilika za široku koaliciju zaštite basena sa obje strane granice

ECO MNE

Nacionalni parkovi bilježe rekordne posjete