Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Konkurs Opštine Nikšić i Elektroprivrede Crne Gore

Objavljeni rezultati konkursa za idejno arhitektonsko rješenje stambeno poslovnog kompleksa ,,SUNČANI GRAD”

Elektroprivreda Crne Gore objavila je rezultate konkursa za idejno arhitektonsko rješenje stambeno poslovnog kompleksa ,,SUNČANI GRAD”.

Kako su saopštili iz EPCG, cilj ovog konkursa, organizovanog od strane Opštine Nikšić i Elektroprivrede Crne Gore, bio je prikupljanje najkreativnijih rješenja koja će doprinijeti urbanom razvoju i unapređenju kvaliteta života u Nikšiću.

Ukupan fond za realizaciju konkursa bio je 120.000,00 eura.

Žiri je dodijelio prvu, drugu, treću nagradu i dva otkupa, i to u sljedećim iznosima: I nagrada 50.000,00€, II nagrada 20.000,00€, III nagrada 10.000,00€, kao i dva otkupa po 5.000,00€.

Žiri je odlučivao u sastavu Aleksandra Tošić Jokić, dipl.ing.arh. – predsjednica žirija; Mladen Vujović, dipl.ing.građ, glavni gradski arhitekta – član žirija; Dr Duško Lučić, dipl.ing.građ, redovni profesor na Građevinskom fakultetu UCG – član žirija, Jelena Stojkov, dipl.ing.arh. – član žirija i Dražen Arbutina, dia. arhitekta-urbanista – član žirija.

Prvu nagradu od 50.000€ osvojio je tim koga čine Srđan Tadić, Aleksandar Marsenić i Bojana Vlahović za izvanredan koncept koji spaja urbanizam i prirodu.

Druga nagrada od 20.000€ pripala je timu Miloša Gačevića i Gavrila Vukovića  za inovativno rješenje sa centralnom pješačkom platformom.

Treća nagrada u visini od 10.000€ dodijeljena je timu u kojem su bili Matija Vujović, Ljubica Perić, Majda Koštreba i Emilija Petrović za harmoničan spoj prošlosti i sadašnjosti. 

Otkup su osvojila dva tima. Prvi tim čine Dijana Vučinić, Tijana Mojsovska, Anđela Bubanja, Nikolina Đukanović, a drugi  Miomir Lužajić i Srđan Lužajić.

Iz Elektroprivrede ranije su podsjetili da je osnovni cilj konkursa izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za područje konkursa koje obuhvata parcele pretežno u vlasništvu EPCG, koje će poslužiti kao osnov za razradu kroz detaljni urbanistički plan i/ili glavne projekte, što će slijediti nakon odabira prvonagrađenog konkursnog rada.

-Opšti i krajnji cilj je remodelacija i reafirmacija prostora koji će svojim sadržajem i izgledom doprinijeti razvoju Opštine Nikšić, i koji će radikalno izmijeniti izgled i korišćenje predmetne zone stvaranjem novog identiteta stambenih naselja sa sadržajima društvenih i centralnih djelatnosti uz uređenje javnih prostora i povezivanje sa gradskim strukturama u kontaktnim zonama – naveli su ranije iz EPCG.

Prir. M.V.

Izvor naslovne fotografije: rtnk.me

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Objavljeni rezultati konkursa za idejno arhitektonsko rješenje stambeno poslovnog kompleksa ,,SUNČANI GRAD”

ECO MNE

Edukativni kviz „DOBRA ENERGIJA”

ECO MNE

Zelena energija donosi i zelene poslove