Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

NVO „Razvoj Vranj“ predstavila dosadašnje rezultate: Poboljšana infarstruktura i proširena elektroenergetska mreža

Nevladina organizacija „Razvoj Vranj“ predstavila je prošle nedjelje mještanima MZ Vranj, ali i široj zainteresovanoj javnosti, svoja dosadašnja dostignuća i buduće planove rada. 

Članica NO, Amra Pepić, kazala je da se njihova dosadašnja dostignuća ogledaju u organizaciji dvije humanitarne akcije. 

Foto: NVO „Razvoj Vranj“

– NVO „Razvoj Vranj“ je intenzivno radila i ukazivala institucijama na probleme unapređenja infrastrukture, što je uslovilo proširivanjem elektroenergetske mreže u dužini od 9 km. Tokom tekuće godine riješeni su u najvećoj mjeri problemi sa odlaganjem otpada, ali i formalno pravni preduslovi za aktivnosti koje slijede u 2022. godini, a odnose se na rješavanje dugogodišnjih problema u korišćenju plovnog puta za izlaz ribolovaca na Skadarsko jezero. Uvažavajući dosadašnja dostignuća, transparentnost u radu, kao i predstavljene ambiciozne planove, a o kojima je Ecoportal već pisao, ova nevladina organizacija sada broji više od 30 članova. Zbog epidemioloških mjera u prethodnom periodu bilo je zahtjevno i rizično organizovati svečanost i dodjelu zahvlanica donatorima i volonterima, pa je ovo bila prilika da se NVO „Razvoj Vranj“ zahvali svim ljudima koji su nesebično finansijski i uslužno pomagali u prethodne dvije godine – kazala je Pepić.

Podsjećamo, Nevladina organizacija „Razvoj Vranj”, u saradnji sa preduzećem Komunalno d.o.o. Tuzi i Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, nedavno je svim domaćinstvima u naselju Vranj obezbijedila plastične kante za otpad.

Naselje Vranj u opštini Tuzi udaljeno je 6 km od centra grada, a broji oko 240 domaćinstava.  Stanovništvo se u ovom dijelu Tuzi pretežno bavi poljoprivredom i ribolovom. 

Predstavnici NVO i Opštine planiraju da u naselju naprave biciklističke staze, šetališta, osmatračnice za pelikane, a biće omogućena i vožnja čamcima do Skadarskog jezera o čemu smo ranije pisali.

M.L.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

Čitajte još

ECO MNE

NVO „Razvoj Vranj“ predstavila dosadašnje rezultate: Poboljšana infarstruktura i proširena elektroenergetska mreža

ECO MNE

Tuzi: Uspješno realizovana akcija „Zavrni rukave za lijep i čist Vranj”

ECO MNE

Potencijal naselja Vranj u opštini Tuzi da postane ekološko turističko mjesto