Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Nova stanica za punjenje električnih automobila u Podgorici

Kompanija Schneider Electric u saradnji za partnerom EVC Montenegro, donirala je punjač Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma povodom obilježavanja 30 godina Crne Gore kao ekološke države.

Danilo Mrdak, državni sekretar za ekologiju, zahvalio je kompaniji EVC Montenegro i Schneider Electric na donaciji, kao i na njihovom razumijevanju da u godini kada obilježavamo 30 godina ekološke države, kroz primjer Ministarstva na neki način podstaknemo „zelenu kulturu“.

-Naša je namjera da prvih deset građana koji kupe električni automobil dobiju karticu kao donaciju i na taj način dobiju mogućnost da koriste punjač koji se nalazi ispred Ministarstva, i da on na neki način postane dio javne infrastrukture – saopštio je Mrdak.

Kako je istakao, Ministarstvo pokušava da animira druge društveno odgovorne kompanije da pomognu u ozelenjavanju Crne Gore.

Foto: EVC Montenegro – Danilo Mrdak, državni sekretar za ekologiju

Izvršni direktor kompanije EVC Montenegro, Dino Jahdadić, kazao je da mu je izuzetno drago što državne institucije počinju da prepoznaju značaj razvoja infrastrukture neophodne za proces elektrifikacije transporta u Crnoj Gori. 

-U tu svrhu zajedno smo sa našim principalom, kompanijom Schneider Electric, donirali i obezbijedili AC punjač za električne automobile, snage 2x22kW. U isto vrijeme, na ovom punjaču moći će da se pune dva električna automobila – istakao je Jahdadić.

Kompanije Alliance Crna Gora, u julu je ustupila na korištenje električno vozilo Nissan Leaf Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao dio podrške u akciji obilježavanja 30 godina ekološke države Crne Gore.

Električno vozilo Nissan Leaf puniće se na stanici ispred zgrade Ministarstva.

M.L.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Usvojen Predlog o dopuni Zakona o industrijskim emisijama

ECO MNE

Zabranjuje se upotreba laganih plastičnih kesa

ECO MNE

Izabrano rješenje za novu školu u City kvartu u Podgorici