Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Svečano otvoren Naučno-tehnološki park Crne Gore

Naučno-tehnološki park – kapija koja će ubrzati razvoj države

U Podgorici je u prisustvu velikog broja zvanica, članova Vlade, diplomatskog kora, predstavnika naučno-istraživačke i inovativne zajednice, Univerziteta Crne Gore, svečano otvoren Naučno-tehnološki park Crne Gore, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Objekat površine 13.000 kvadratnih metara je, navode, projektovan i izgrađen u skladu sa najsavremenijim evropskim i svjetskim standardima u ovoj oblasti.

Predsjednik Vlade Crne Gore, Milojko Spajić, je rekao da Vlada Crne Gore, kao jedan od osnivača Naučno-tehnološkog parka, kontinuirano pokazuje snažnu posvećenost razvoju tehnoloških i inovativnih potencijala naše zemlje.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović istakla je da NTP treba da inspiriše stvaranje novih rješenja kroz najbolje inovativne prakse, obezbijedi podršku kreativnim, inovativnim pojedincima i kompanijama, ali i da poveća njihovu vidljivost i promoviše inovacionu kulturu.

Video pozivom, prisutnima se, dodaju, obratila Evropska komesarka za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, Iliana Ivanova, i podijelila svoja razmišljanja o važnosti ovog projekta za region.

Univerzitet Crne Gore, kao jedan od osnivača Naučno-tehnološkog parka, igra ključnu ulogu u zajedničkom nastojanju da unaprijedimo naučno-tehnološki i inovativni ekosistem naše zemlje.

Rektor Univerziteta Crne Gore, Vladimir Božović je naglasio da je NTP ,,zvjezdana kapija” koja će ubrzati razvoj naše države.

Izvršna direktorica Naučno-tehnološkog parka Crne Gore, Valentina Radulović, istakla je da će se crnogorska inovativna scena dijeliti na prije i poslije NTP-a.

Kako je kazala, ovo je prekretnica koja označava novi početak, novu eru u kojoj će se sinergija između svih aktera ostvariti u punom potencijalu.

-Na podršku ove institucije u narednom periodu mogu računati svi pojedinci i kompanije koji imaju kreativne i inovativne ideje, a prije svega one ideje koje imaju i potencijal da brzo ostvare ekonomski rast – poručili su iz Ministarstva. 

Prir. M.V.

Izvor naslovne fotografije: gov.me

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Naučno-tehnološki park – kapija koja će ubrzati razvoj države

ECO MNE

Akcenat na mladim naučnicima: Danas počinje Evropska Noć istraživača