Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Počele pripreme za novu turističku sezonu

Nacionalni park Biogradska gora otvara svoje kapije za sve posjetioce

Nacionalni parkovi Crne Gore polako otvaraju svoje kapije i pripremaju se za novu turističku sezonu. Službe nacionalnih parkova su na terenu kako bi uredile najfrekventnije lokacije, popravili i postavili novi turistički mobilijar.

Nacionalni park Biogradska gora otvara svoje kapije za posjetioce danas, 14. aprila 2023. godine. Cijena dnevne ulaznice iznosi 4.00 eura po osobi, dok su djeca do 15 godina i lica sa invaliditetom oslobođena plaćanja ulaznice. Napominjemo da je cijena godišnje ulaznice 13,50 eura za svih pet Nacionalnih parkova Crne Gore uz neograničen broj posjeta. 

„Spremni smo da dočekamo svoje prve posjetioce, prave ljubitelje prirode u jednoj od posljednjih prašuma u Evropi. Od 1. maja 2023. godine biće dozvoljen sportski ribolov na vodama Biogradskog jezera po tačno određenim pravilima. Takođe vožnja čamcima i kajacima biće dostupna kada se stabilizuju vremenski uslovi. Posjetioci će moći da uživaju u šetnji edukativnom stazom oko Biograskog jezera i saznaju više o bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta u Centru za posjetioce nadomak Biogradskog jezera. A tokom sezone za naše najmlađe posjetioce biće upriličene radionice edukativnog karaktera,“ izjavila je direktorica NP Biogradska gora Marija Dulović

Iz NPCG mole sve posjetioce da pažljivo planiraju svoj put i boravak u zaštićenim područjima, da poštuju pravila koja su jasno naznačena u parku i da ne idu neoznačenim stazama zbog velike količine snijega u višim planinskim predjelima. Nacionalni parkovi Crne Gore obuhvataju oko 8 odsto državne teritorije i karakteristični su po svojim prirodnim, ekološkim i drugim vrijednostima i svaki na svoj način privlači različite ciljne grupe. Turistička ponuda Nacionalnih parkova je raznovrsna i zasnovana na prirodi. Ističemo da je primarna funkcija JPNPCG očuvanje i zaštita prirodnih vrijednosti, te da su u toku programske aktivnosti u cilju očuvanja najznačajnijih biljinih i životinjskih vrsta, ekosistema i staništa.

Prir. N.B.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Otkrivene nove vrste i staništa u Nacionalnim parkovima Crne Gore

ECO MNE

Nacionalni parkovi bilježe rekordne posjete

ECO MNE

Završena akcija „Čisto lice nacionalnih parkova“