Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Regionalna sanitarna deponija u Baru danas uvela novu uslugu za građane

Na „Možuri“ sva fizička i pravna lica mogu prodati otpad

Regionalna sanitarna deponija „Možura“ uvela je danas novu uslugu za građane koja omogućava deponovanje otpada pravnim i fizičkim licima uz lični dokument. Iz „Možure“ apeluju na sve građane i privredne subjekte, da svoj otpad odlože na deponiji, uz veoma pristupačne i stimulativne cijene deponovanja, kako bismo zajednički doprinijeli čistijoj i uređenijoj životnoj sredini.

-Otpad je moguće dopremati ličnim vozilom, vozilima sa priključnom prikolicom, kombijima, kamionima kao i drugim prevoznim sredstvima. Napominjemo da je potrebno voditi računa da se pri dolasku na deponiju otpad pravilno prevozi kako ne bi došlo do rasipanja na javnim putevima – navodi se u sopštenju.

Kako navode, na prijemnom punktu se provjerava dopremljeni otpad da li ista odgovara karakteristikama otpada čije je deponovanje dozvoljeno a zatim i vaganje istog.

-Nakon odlaganja otpada, vozilo se mjeri prazno, nakon čega se izdaje vagarski list i fiskalni račun na osnovu kog je obračunata cijena za deponovanje. Dozvoljeno je deponovanje građevinskog otpada, zelenog otpada, zemlje i kamena, kabastog otpada i slično, dok je strogo zabranjeno deponovanje miješanog komunalnog otpada, otpada od čiščenja kanalizacija i drugih otpada koji nijesu previđeni cjenovnikom – navode u saopštenju.

Otpad se na deponiji „Možura“ može odlagati svakim radnim danom u periodu 08:00 h – 16:00 h. Zainteresovana fizička lica i privredni subjekti, mogu se bliže upoznati sa cjenovnikom usluga, vrstama otpada i pravilima odlaganja putem flajera dostupnih u preduzeću, na web stranici www.mozura.me ili na brojeve telefona: 030/308-099 i 030/308-109

Zajednički dajemo doprinos za čist, ljepši i uređeniji grad!

Prir. M.V.

Izvor naslovne fotografije: mozura.me

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Uprava gradske deponije poziva građana da budu ekološki savjesni i sakupljaju otpad, a za to im slijedi nadoknada

ECO MNE

Uskoro otvaranje deponije u Šumanima

ECO MNE

Poziv preduzećima za bespovratna sredstva za nabavku komunalne opreme i uređaja za upravljanje otpadom