Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Malo Brdo proglasiti memorijalnim parkom Svetlane Kane Radević

Mještani Pipera uputiće Glavnom gradu inicijativu da prostor Malog Brda koji je prošle nedjelje oplemenjen sa 50 novih sadnica bude memorijalni park arhitektice Svetlane Kane Radević

Predstavnik mještana, Dragutin Vučinić, kazao je Ecoportalu da žele da se prostor Malog Brda proglasi memorijalnim parkom jer je arhitektica Svetlana Kana Radević bila porijeklom iz Pipera.

-Želimo da se napravi park koji će biti njoj posvećen. U sve to ćemo uključiti i udruženje arhitekata KANA koje će nacrtati ili osmisliti sadržaj parka – dodao je Vučinić.

Na prostoru Malog Brda zasađeno je autohtono drveće sa  područja Pipera. Sadnice su posađene na prostoru gdje je prije nekoliko dana počela priprema temelja za kuću. Akcija je sprovedena zajedno sa predstavnicima Zelenila i Sekretarijata za planiranje i održivi razvoj.

Početkom februara na istom mjestu bile su zasađene sadnice u okviru akcije „Za zdrava pluća našeg grada“. Kako tvrde mještani, nakon toga sadnice su izvađene bagerom i počela je gradnja kuće.

-Kada smo to uočili odmah smo intervenisali, pa su radovi obustavljeni do daljnjeg. Prijavili smo sve nadležnim institucijama koje su i sprovele akciju. Iz Zelenila su nam rekli da će ponoviti akciju i povećati broj sadnica, a ukoliko bude potrebe, staviti fizičke barijere i ograde do samih kuća koje su bespravno napravljene kako bi se znalo da je zemljište opštinsko i da o njemu grad vodi računa – kazao je ranije Vučinić.

M.L.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

U Andrijevici zasađeno 11.000 sadnica smrče

ECO MNE

Zasađeno 19.000 sadnica u Rožajama i Beranama

ECO MNE

Održan ekološki čas i akcija sadnje maslina u OŠ ,,Milorad Musa Burzan” u Podgorici