Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Projekat inicijative Ozelenimo.me

Lješkopoljska Gorica dobija prvi Eko centar

Zahvaljujući podršci Fonda za aktivno građanstvo kroz projekat ,,Podržani-osnaženi” na koji je aplicirala inicijativa Ozelenimo.me Lješkopoljska Gorica će ubrzo dobiti Eko centar za borbu protiv klimatskih promjena.

Eko centar sadržaće mobilijar – eko klupe, eko stolove koji će omogućiti okupljanje građana od najmlađih do najstarih, kao i održavanje edukativnih radionica na ovom brdu.

-U svom sastavu Eko centar Lješkopoljska Gorica će imati i manji rasadnik autohtonih vrsta drveća koje će se saditi na ovom brdu narednih sezona. Eko centar će biti otvoren za sve građane i nadamo se da će služiti godinama pa i nakon završetka sadnje na Lješkopoljskoj Gorici. Mobilijar će biti postavljen u saradnji sa dosadašnjim partnerima i službama Glavnog grada naročito preduzeća Zelenilo koje je od početka u projektu pošumljavanja ovog brda , a građani će moći da doprinesu u radnoj akciji prilikom postavljanja i uljepšavanja ovog mobilijara – navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, nadaju se da ovo neće biti prvi u nizu Eko centara koji će služiti za edukaciju građana i pošumljavanje opustošenih brda kako Podgorice, tako i drugih djelova Crne Gore.

Prir. M.V.

Izvor naslovne fotografije: gradski.me

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Jun 2024. najtopliji u istoriji mjerenja

ECO MNE

Najveća prijetnja za biodiverzitet su sječa šuma i klimatske promjene

ECO MNE

Klimatske promjene uticale na sniježni pokrivač, ali i na vodostaje rijeka