Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

„Komšo“ krstari ulicama Podgorice, stariji sugrađani zadovoljni uslugom prevoza

Električno vozilo „Komšo” već više od mjesec dana saobraća ulicama Podgorice, a njime Podgoričani, koji su stariji od 65 godina i osobe sa invaliditetom, besplatno se prevoze.

Novi socijalni servis prevozi korisnike do željenih odredišta u širem centru grada i to: od Trga nezavisnosti kod Gradskog parlamenta, do Ulice Vuka Karadžića, zatim Doma zdravlja Nova varoš, Centra za socijalni rad, Fonda za zdravstveno osiguranje i Fonda PIO. Stariji sugrađani mogu sve svoje obaveze završiti od 8 do 16 časova. Označena su stajališta i postavljene klupe na trasi kojom će se kretati specijalizovano električno vozilo za prevoz starijih sugrađana.

Foto: ecoportal.me

„Komšo“ može da primi pet putnika, a vozači su morali da prođu posebnu obuku.

Ekipa Ecoportala provozala se ovim električnim vozilom i pitala starije sugrađane kako su zadovljni uslugom prevoza.

Desanka Čeliković, penzionerka, kazala nam je da je ovako nešto trebalo ranije uvesti.

Komšo je super stvar jer štiti životnu sredinu.Trebalo bi proširiti maršutu do Bloka pet i šest, a valjalo bi i do bolnice. Naša država ima toliko zelenog prostora i treba da ga čuvamo, a to možemo samo ako smanjimo broj vozila.

Desanka Čeliković, penzionerka

I penzionerka Božana Laban zadovoljna je što imaju besplatan prevoz „Komšom“.

-Vozilo nam je umnogome olakšalo svakodnevne obaveze, a prije svega zbog činjenice da je prevoz besplatan i nemamo zagađenost. Dobro je i što ne moramo posebno da planiramo vrijeme jer su oni od 8 do 16h stalno tu za nas – kazala je Laban.

Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada, Ivan Terzić, rekao nam je su vozilo nabavili putem sistema javne nabavke na tenderu. 

Foto: ecoportal.me – Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada, Ivan Terzić

-Pored socijalne komponente, željeli smo da istaknemo jednu dodatnu dimenziju u razvoju grada, ekološku, kroz promovisanje zelenih tehnologija i onoga što nas sve očekuje u budućnosti – istakao je Terzić.

Kako je dodao, prije nego su odlučili da nabave vozilo, istraživali su javno mnjenje i imali su pozitivnu interakciju.

Terzić je saopštio i da će uskoro nabaviti još jedno vozilo koje će krstariti u dio grada Preko Morače i do Bloka pet i šest.

M.L.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Nove mogućnosti za održivi razvoj našeg regiona

ECO MNE

Crnogorske šume – nemjerljivo bogatstvo koje treba čuvati

ECO MNE

Podgorica će uskoro dobiti postrojenje za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda