Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Informativne brošure preduzeća „Čistoća“ za pravilno odlaganje otpada

Gradsko preduzeće „Čistoća“ uz mjesečni račun građanima Podgorice dostavilo je i informativne brošure-flajere, sa ciljem podsjećanja na mjesta i prostore obezbijeđene za pravilno odlaganje otpada, saopštila je Ecoportalu, portparolka preduzeća „Čistoća“, Senada Mulešković.

-Flajeri sadrže osnovne informacije o Društvu, kao i podatke o lokacijama reciklažnih dvorišta, rasporedu velikih kontejnera namijenjenih za odlaganje biljnog i kabastog otpada, važnosti odvajanja otpada – primarna selekcija (suva i mokra frakcija), ali i o novitetima koji doprinose kvalitetu obavljanja poslova – nabavci nove komunalne opreme, kao i vozila na električni pogon što predstavlja još jedan vid doprinosa zaštiti životne sredine – istakla je Mulešković.

Kako je dodala, oni kao privredno društvo, mogu se pohvaliti izuzetno dobrom komunikacijom sa građanima, pored profila na društvenim mrežama, telefona i maila, kreirali su i ChatBot aplikaciju.

-Omogućili smo online plaćanje računa, a za sve koji žele da nam sugerišu i prijave nelegalno odložen otpad na raspolaganju je aplikacija Kasper. Izuzetno smo ponosni i na komunikaciju sa najmlađima, pa smo željeli da ukažemo na brojne edukativne radionice koje smo organizovali tokom prošle godine – dodala je ona.

Ona je istakla i da pored brojnih saopštenja i objava, flajeri su  još jedan vid upoznavanja građana sa aktivnostima peduzeća „Čistoća“ .

-Molimo sve gađane da poštuju mjesta namijenjena za pravilno odlaganje otpada jer time, dajući svoj mali doprinos, činimo puno za životnu sredinu i svoj grad – istakla je Mulešković.

U flajeru su navedene adrese reciklažnih dvoriša gdje građani mogu da besplatno odlažu otpad. Tako građani mogu otpad izdvojiti Ulici Iva Vizina na Zabjelu, Bulevaru Mihalila Lalića u Tološima, Ulici Husinskih rudara na Koniku, Orijenskoj ulici na Zlatici, Ulici Kritkog odreda u Donjoj Gorici i naselju Goričani u Zeti.

Takođe, biće postavljeni veliki kontejneri za odlaganje biljnog i kabastog otpada. Postavljeni su zeleni kontejneri za odlaganje biljnog otpada i narandžasti za kabasti otpad.

U periodu od petka od 17h do subote do 17h, kontejeneri će se nalaziti na sljedećim lokacijama: u Berima, Ulica Vladike Ruvina II Boljevića u blizini škole stranih jezika „QSI“, u Donjoj Gorici u Vojvođanskoj ulici, u naselju Zelenika na Petrovačkj magistrali, u Tološima na uglu Ulice Knjaza Danila i Ulice Blaža Raičkovića i na Zabjelu na uglu Ulice Princeze Ksenije i Ulice Đura Jakšića.

Na teritoriji Glavnog grada i Opštni Golubovci nalazi se 238 polupodzemnih kontejnera. Tokom 2022. u cilju efikasnijeg i boljeg održavanja higijene na javnim površinama, a u okviru dalje implementcije koncepta „suve“ i „mokre“ frakcije ovo Društvo ugradiće još 100 komada ove vrste posuda, čime će se postići veći nivo ambijentaln higijne.

M.L.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

Čitajte još

ECO MNE

Tri gradske firme sakupile 600kg otpadnog papira i predali ga na reciklažu

ECO MNE

Gume lagerovane širom Crne Gore velika prijetnja po životnu sredinu

ECO MNE

Uvoznici i distributeri guma moraće da zbrinjavaju otpad, zabrana i laganih plastičnih kesa