Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Ministar energetike i rudarstava u radnoj posjeti Trebinju

HE ,,Buk Bijela“ moguće graditi u onoj mjeri u kojoj ne ugrožava životnu sredinu u Crnoj Gori

Crnogorski ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, kazao je da Crna Gora želi da podrži projekat izgradnje hidroelektrane ,,Buk Bijela” u onoj mjeri u kojoj on ne ugrožava našu državu.

Republika Srpska planira da gradi hidroelektranu Buk-Bijela u saradnji sa Republikom Srbijom.
Mujović je nakon radne posjete Trebinju u kojoj boravi na poziv kolege Petra Đokića kazao da Crna Gora kao susjed ima najbolju želju da bude konstruktivna.

-Želimo da podržimo taj projekat u onom obimu i onoj mjeri koji ne ugrožava Crnu Goru. Dakle, vi znate da taj projekat ima određenih problema u samom procesu realizacije. Jedan dio se tiče i Crne Gore u smislu da postoje određene dileme da li on sa ekološkog aspekta ugrožava Crnu Goru. To je pod ingerencijom crnogorskog Ministarstva za turizam i ekologiju. Vidjećemo kakav je njihov stav, vidjećemo kakve su analize u tom dijelu – kazao je Mujović, navodeći da ako taj projekat nema negativnih uticaja na životnu sredinu u našoj zemlji, Crna Gora želi da se realizuje.

-Ono što vam mogu obećati je da, ukoliko ne postoji negativan uticaj na životnu sredinu u Crnoj Gori, apsolutno želimo da se taj projekat realizuje, da Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, kao i Srbija imaju najveću moguću benefit, jer, kao što sam ranije rekao, od njihovog dobra nama takođe može biti samo dobro. U obavezi smo da štitimo naše interese, a sve što je van njih apsolutno je nedopustivo. Jednostavno, ako ne postoji ništa sporno sa aspekta zaštite naših interesa, onda srećno bilo i daj Bože da se taj projekat što prije realizuje – saopštio je Mujović nakon radne posjete Trebinju.

Prir. M.V.

Izvor naslovne fotografije: Elektroprivreda Republike Srpske

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Srednjoškolci se upoznali sa radom Agencije za zaštitu životne sredine i učili o značaju očuvanja prirode

E-MOBILNOST

Na Cetinju organizovana promotivna vožnja električnim vozilima

ECO MNE

Svjetski dan zaštite životne sredine – prilika za podizanje svijesti o glavnim ekološkim problemima