Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Jedinstven događaj posvećen podizanju svijesti o značaju zaštite životne sredine

Eko karneval u Njegoševom parku

Treći po redu Eko Karneval održaće se sjutra u Njegoševom parku u Podgorici, a ove godine učestvuju i dva vrtića iz Budve – JPU Ljubica Jovanović Maše i PPU Maštolend.

Eko Karneval je jedinstven događaj posvećen podizanju svijesti o značaju zaštite životne sredine i promovisanju ekoloških vrijednosti među najmlađima, saopšteno je iz Asocijacije Eko Vrtića.

Program uključuje defile mališana preko Ruskog mosta, zatim koreografije koje su pripremili, zajednički ples, kao i predstavljanje eko maski i poruka i na kraju proglašenje najboljih.

Foto: Asocijacija Eko vrtića

Cilj Eko karnevala je edukacija djece o reciklaži i odgovornom ponašanju prema prirodi, te promovisanje ekoloških inicijativa kroz kreativne aktivnosti.
Pored toga, na događaju će biti predstavljene i bio kuglice, inovativni način čišćenja teških metala i otpadnih voda, uz stvaranje čiste vode i kiseonika.
Radovi nastali na radionicama ,,Eko umjetnost u pokretu” biće izloženi tokom karnevala.
Takođe, u sklopu karnevala održaće se i velika Akcija „Pet Boca za pet boja“ – donesete pet plastičnih boca, a zauzvrat dobijete rasad jednogodišnjeg cvijeća iz rasadnika Zelenila.

Prir. M.V.

Izvor naslovne fotografije : PG Biro

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Srednjoškolci se upoznali sa radom Agencije za zaštitu životne sredine i učili o značaju očuvanja prirode

E-MOBILNOST

Na Cetinju organizovana promotivna vožnja električnim vozilima

ECO MNE

Svjetski dan zaštite životne sredine – prilika za podizanje svijesti o glavnim ekološkim problemima