Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Konkurs

30.09.2022. u 00:09

Raspisan konkurs za učešće na festivalu nauke

EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA – OBLIKUJ BUDUĆNOST

Fondacija za promovisanje nauke – PRONA i JU Prirodnjački muzej Crne Gore raspisuju konkurs za učešće na Festivalu nauke.

Poziv za učešće na Festivalu Noć istraživača 2022 namijenjen je predstavnicima obrazovnih institucija, instituta, nevladinih organizacija, preduzeća, kao i samostalnim istraživačima.

Ilustracija | Foto: festival-nauke.me

Festival se održava 30. septembra u Bemax areni u Podgorici, a istovremeno i u preko 200 evropskih gradova, a slogan ovogodišnje manifestacije u Crnoj Gori je „Oblikuj budućnost“. Rok za prijavu na konkurs je 11. septembar. Dvanaestočasovni program, od podneva do ponoći, posvećen je nauci i naučnim dostignućima, kao i promjenama koje donose nove tehnologije dramatično mijenjajući svijet. Kroz eksperimente, interaktivne prezentacije, radionice, otvorene laboratorije, naučne tribine, naučna predavanja i izlete mladi ljudi imaju priliku da se upoznaju sa naučnim dostignućima. Pokazalo se da Festival unapređuje naučnu pismenost mladih u Crnoj Gori na nekonvencionalan i efektan način i uspješno približava nauku široj publici, a naročito mlađoj populaciji!

Više možete pročitati ovdje.