Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

27.06.2024. u 00:06

Projekat „Sunčani grad”: Izložba konkursnih radova i svečano uručenje nagrada 27. juna

Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić obavještavaju javnost da će u četvrtak, 27.juna sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, biti upriličeno svečano otvaranje izložbe svih bodovanih konkursnih radova i uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno poslovnog kompleksa ,,Sunčani grad” u Nikšiću.

Izložbu će otvoriti predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević i predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović koji će i uručiti nagrade dobitnicima.

Na konkurs za idejno arhitektonsko rješenje stambenog poslovnog kompleksa ,,Sunčani grad”  pristiglo je četrnaest radova, a konkursni žiri koji čine Aleksandra Tošić-Jokić, arhitekta-urbanista, predsjednica žirija; Mladen Vujović, glavni gradski arhitekta, član žirija; Duško Lučić, doktor nauka, redovni profesor  na Građevinskom fakultetu UCG, član žirija; Jelena Stojkov, arhitekta-urbanista, član žirija i Dražen Arbutina, arhitekta-urbanista, član žirija, odlučili su, nakon uvida u dokumentaciju, da ne boduju dva konkursna rada, zbog nepotpune konkursne dokumentacije.

Žiri je donio jednoglasnu odluku o raspodjeli prve, druge, treće nagrade i dva otkupa.

Prva nagrada u vrijednosti od 50.000, 00 € dodijeljena je autorskom timu koji čine Srđan Tadić, Aleksandar Marsenić i Bojan Vlahović.

Druga nagrada u vrijednosti od 20.000,00 € dodijeljena je autorskom timu koji čine Miloš Gačević i Gavrilo Vuković.

Treća nagrada u vrijednosti od 10.000,00 € dodijeljena je autorskom timu: Matija Vujović, Ljubica Perić, Majda Koštreba i Emilija Petrović.

Dva otkupa od po 5.000,00€  dodijeljena su sledećim autorskim timovima:

Otkup I: Dijana Vučinić, Tijana Mojsovska, Anđela Bubanja i Nikolina Đukanović i

Otkup II: Mijomir Lužajić i Srđan Lužajić

Podsjetimo, osnovni cilj konkursa je izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za područje konkursa koje obuhvata parcele pretežno u vlasništvu EPCG a koje će poslužiti kao osnov za razradu kroz detaljni urbanistički plan i/ili glavne projekte, što će slijediti nakon odabira prvonagrađenog konkursnog rada. Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje sa urbanističkim elementima je međunarodni, opšti, jednostepeni i anonimni.

Prir. M.V.

Izvor forografije: aktuelno.me