Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Hackathon

17.12.2022. u 12:12

Prijavi se na Climathon 2022: KOD ZELENO

NVO Gnijezdo – NEST po treći put organizuje Climathon Podgorica događaj, koji će se održati 17. i 18. decembra u NEST Coworking prostoru u Podgorici, a ove godine biće posvećen rješavanju klimatskih promjena i zaštiti životne sredine u Crnoj Gori sa fokusom na digitalna rješenja.

Zagađenje vazduha, deponije, uništena korita rijeka, devastacija šuma, samo su neki od ekoloških problema u Crnoj Gori, a u fokusu ovog eko hakatona je da 10 izabranih timova pronađu održiva, kreativna i izvodljiva digitalna rješenja. Stoga, timovi koji se prijave na ovo ekološko takmičenje imaju širok izbor predloga, a samo neki od njih uključuju:

  • Kako zaštiti prirodu na pravi način?
  • Kako podići svijest građana o boljem očuvanju životne sredine?
  • Kako na pravi način iskoristiti raznovrstan biodiverzitet?
  • Kako ublažiti klimatske promjene?

U obzir dolaze bilo koja digitalna rješenja čijom bi se realizacijom priroda zaštitila, a Crna Gora napredovala u domenu ekologije.

Zašto i kako se prijaviti na Climathon?

Ukoliko imaš ideju koja će doprinijeti zaštiti životne sredine, bez obzira na to iz kojeg grada dolaziš, do 5. decembra okupi svoj tim do pet članova i prijavi se putem linka. Kao i do sada, prednost imaju timovi sa idejama koje već nisu predstavljane i finansirane na ostalim takmičenjima, a izabranih deset timova će imati mogućnost da:

  • Pohađa pripremnu obuku 10. decembra uz opciju online pristupa ili uživo
  • Uživo učestvuje u eko hakatonu 17. i 18. decembra uz podršku stručnih mentora
  • Osvoji neku od 3 vrijedne nagrade u vrijednosti od 3.000, 2.000 i 1.000 evra, gdje će polovina nagradnog fonda biti novčana, a polovina osvojena u vidu podrške razvoja digitalnog rješenja od strane kompanije First Line
  • Dobije mentorsku podršku u daljem razvitku svog biznisa/startapa/nevladine organizacije ili drugo.

Climathon je globalni pokret Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Climathon u Crnoj Gori organizuje NVO Gnijezdo – NEST pod svjetskom EIT Climate-KIC licencom u saradnji sa UNIQA osiguranjem, Erste bankom, Privrednom komorom Crne Gore, Agencijom za zaštitu životne sredine, Glavnim gradom, te kompanijama Five G, First Line, BENU i Red Bull. Više informacija o manifestaciji možete naći na Climathon Podgorica Instagram stranici, a za sve dodatno možete se obratiti organizatorima putem e-mail adrese: climathon@mnest.me.

Kodiraj za zelenije sjutra!