Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Konferencija

08.04.2022. u 12:04

Počinje prva u nizu radionica o klimatskim promjenama

U petak, 8. aprila sa početkom u 12h u Hotelu CUE u Podgorici održaće se inicijalna radionica na kojoj će biti predstavljeni projekti: ,,Jačanje crnogorskog nacionalno utvrđenog doprinosa (NDC) i Akcija prilagođavanja transparentnosti kroz Inicijativu za izgradnju kapaciteta transparentnosti’’ i ,,Četvrta nacionalna komunikacija i prvi dvogodišnji izvještaj o transparentnosti Crne Gore ka Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promjeni klime’’.

Navedene projekte sprovodi Ministarstvo ekologije, prostornog planjranja i urbanizma uz pomoć kancelarije UNDP-a u Crnoj Gori, a glavni donator je Globani fond za zaštitu životne sredine.

Cilj projekata je unaprjeđenje izvještavanja o gasovima sa efektom staklene bašte kroz saradnju institucija i samim tim umanjenje emisije štetnih gasova na nivou Crne Gore, kao i podrška akciji prilagođavanja i ublažavanja klimatskih promjena.

U okviru ovog događaja prisutnima će se obratiti g-din Radovan Bojović – direktor projekta, g-din Tomica Paović – šef sektora za demokratsko upravljanje, ekonomiju i životnu sredinu u kancelariji UNDP-ja u Crnoj Gori, g-đa Danijela Čabarkapa, UNFCCC focal point – Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i mr Jovana Drobnjak – menadžerka projekta.