Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

04.03.2024. u 10:03

Panel ,,Drugi dijalog za pravednu tranziciju u Crnoj Gori”

Nacionalni savjet za održivi razvoj Vlade Crne Gore (NSOR) Kancelarija Programa Ujedninjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom energetike i rudarstva i Opštinom Pljevlja organizuju danas panel pod nazivom ,,Drugi dijalog za pravednu tranziciju u Crnoj Gori” koji će se održati 4. marta 2024. godine, u hotelu ,,Pljevlja” u Pljevljima.

Ilustracija – Foto: unze.ba

U okviru ovog događaja, a povodom obilježavanja Svjetskog dana energetske efikasnosti, Ministarstvo energetike i rudarstva će 4.marta 2024.godine, ispred hotela „Pljevlja”, u periodu od 10.00h do 12.00h, organizovati promotivni događaj u okviru koga će građanima biti podijeljen promotivni materijal (brošure sa savjetima za povećanje energetske efikasnosti u domaćinstvu i LED sijalice).

Građani Crne Gore postaju svjesniji da primjenom mjera energetske efikasnosti upotrebom energetski efikasnih tehnologija, koji su pritom i ekološki prihvatljivije, mogu da u značajnoj mjeri povećaju komfor i daju značajan doprinos smanjenju efekata staklene bašte. Imajući u vidu značaj primjene mjera energetske efikasnosti, Ministarstvo energetike i rudarstva kontinuirano učestvuje u sveobuhvatnoj javnoj kampanji za promovisanje energetske efikasnosti u cilju dodatnog unapređenja svijesti građana.

Ministar, Saša Mujović, će nakon što se završi panel obići TE sa izvršnim direktorom EPCG Ivanom Bulatovićem.

Prir. M.V.