Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Konkurs

05.05.2023. u 23:05

Nagradni video konkurs na temu „Akcija za promjenu” povodom Svjetskog dana voda

Ministartsvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisuje nagradni video konkurs povodom Svjetskog dana voda.

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. marta i usmjeren je na isticanje važnosti očuvanja voda. Ove godine se Svjetski dan voda obilježava pod sloganom „Ubrzavanje promjena“. Problem obezbjeđenja i zaštite voda nameće se kao sve značajnije pitanje budućnosti tj. kvaliteta životne sredine i kvaliteta života savremenog društva.

Crna Gora je zemlja bogata vodnim resursima, u odnosu na svoju površinu spada među vodom najbogatijim područijima u svijetu. Čak 95% riječnih tokova u Crnoj Gori formira se na njenoj teritoriji. Za potrebe vodosnabdijevanja u najvećem procentu se koriste podzemne vode, čak 90%.

Osnovna uloga Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao resornog ministarstva za vode je da u saradnji sa ostalim institucijama koje se bave pitanjem voda, kroz dalje djelovanje sačuva vode kao naše najvrednije prirodno bogatstvo.

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Crne Gore povodom Svjetskog dana voda podsjeća sve građane na značaj voda i poziva sve zainteresovane koji žele da pokažu svojim snimcima koliko je voda važna za Crnu Goru i našu planetu. Ovaj konkurs ima za cilj podizanje svijesti o potrebi preduzimanja akcija za suzbijanje kriza sa nedostatkom vode i postizanju cilja: voda za sve do 2030. godine. 

Video materijali se mogu poslati do 5. maja tekuće godine na CD-u, sa navođenjem podataka učesnika konkursa (ime i prezime, kontakt telefon), na adresu Ministartsva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Rimski trg 46, Podgorica, uz napomenu Prijava za video konkurs „Akcija za promjenu”.

Video materijal može trajati do 60 sekundi, a ohrabruju se pojedinci da predstave značaj vode za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, kao i načine na koje možemo štediti vodu i čuvati je za buduće generacije.  

Nije ograničen broj video materijala koji se mogu poslati, ali jedan autor može dobiti samo jednu nagradu. Svi video materijali koji budu ušli u uži izbor će biti prikazani na Facebook i Instagram stranici Ministarstva. Video materijali moraju biti autorski i sadržati motiv vode, a autor je lično odgovoran za prikazani motiv i za eventualno kršenje autorskih prava.

Nagrade će biti dodijeljene za tri najbolja video snimka, a prva nagrada je vrijedna 500 €, druga 300 € a treća nagrada iznosi 200 €

Pokažite svoju kreativnost i pridružite se obilježavanju Svjetskog dana voda kroz video snimke. 

Vaši snimci mogu biti inspiracija drugima da čuvaju vodu i brinu o našoj planeti.

 “Kada bunari presuše, shvatimo vrijednost vode.” – Benjamin Franklin

Za dodatna pojašnjenja u vezi učešća na Konkursu kontakt osobe su:

Svetlana Vujković
Tel. +382(0)20/482-264
E-mail: svetlana.vujkovic@mpsv.gov.me

Jelena Vuksanović
Tel. +382(0)20/482-263
E-mail: prmpsv.cg@objave