Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Konferencija

19.05.2022. u 14:05

Konferencija za studente „Pravedna tranzicija i ideje za akciju“

NVO Eko-tim, u sklopu projekta Panda Labs Junior for Just Transition, organizuje konferenciju za studente na temu „Pravedna tranzicija i ideje za akciju”  u hotelu Ramada u Podgorici19. maja sa početkom u 14:00 časova. 

Događaj je dio programa za studente, kojoj su prethodili vebinari o klimatskim promjenama, održivom razvoju i cirkularnoj ekonomiji i energetskim resursima. 

Na konferenciji Pravedna tranzicija i ideje za akciju”,  studenti će imati priliku da steknu nova znanja o samom konceptu pravedne tranzicije i aktivnostima, koje Crna Gora realizuje na putu tranzicije ka obnovljivim izvorima energije i ispunjavanju klimatsko-energetskih ciljeva. Drugi dio konferencije namijenjen je zelenim projektima i zelenim biznis idejama, razvijenim u Crnoj Gori, kroz čiju promociju upravo želimo da podstaknemo studente da razmišljaju na održiv način.

S tim u vezi naši predavači na temu pravedne tranzicije biće: Diana Milev Čavor iz NVO Eko-tima i Nebojša Jablan, ekspert u oblasti klimatskih promjena i pravedne tranzicije, dok će nam biznis ideju Seljak predstaviti njen osnivač i izvršni direktor Marko Maraš a prezentaciju zelenih projekata kompanije Ening, Miodrag Macanović iz pomenute kompanije. 

Molimo Vas da nam Vaše prisustvo potvrdite najdalje do 13. maja, putem e-maila akrivokapic.et@gmail.com ili telefona: +382 69 291 005.

Projekat „Panda Labs Junior for Just Transition“ realizuju: WWF Bugarska, JA Bugarska, JA Makedonija, WWF Adria Srbija i Eko-tim, uz podršku Evropske inicijative za klimu (EUKI) Njemačkog saveznog ministarstva za životnu sredinu, zaštitu prirode i nuklearnu bezbjednost (BMU). Projekat traje dvije godine.