Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Javni poziv

15.03.2023. u 12:03

Javni oglas za stipendiranje studenata šumarskog fakulteta u sklopu projekta „Rješavanje pitanja nedostatka stručnih kadrova u šumarstvu“

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u cilju rješavanja problema deficita stručnih kadrova u šumarstvu, u skladu sa uslovima datim javnim oglasom, izvršiće stipendiranje studenata iz Crne Gore koji studiraju na šumarskim fakultetima osnovnih i master studija u regionu.

Prijavu mogu izvršiti svi studenti prve i narednih godina osnovnih i master studija, koji studiraju na Šumarskim fakultetima u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Banja Luci i Skoplju, koji su prvi put upisali semestar iz tekuće studijske godine i koji su državljani Crne Gore.

Obrazac prijave je objavljen na sajtu ministarstva u okviru projekta „Rješavanje pitanja nedostatka stručnih kadrova u šumarstvu“.

Nakon dostavljanja prijava, ministarstvo će donijeti Odluku i objaviti Spisak studenata koji ispunjavaju uslove za stipendiranje, odnosno kojima može biti dodijeljena finansijska podrška.

Sa studentima će se zaključiti ugovor na obrascu koji utvrđuje ministarstvo, u kojem će se isti obavezati da će obaviti pripravnički staž, odnosno zasnovati radni odnos u šumarskom sektoru u Crnoj Gori u najmanjem vremenskom periodu od 5 godina, nakon završetka studija.

Obrazac prijave i ugovora je objavljen na sajtu ministarstva u okviru projekta „Rješavanje pitanja nedostatka stručnih kadrova u šumarstvu“.

Finansijska podrška će se dodijeliti shodno opredijeljenim sredstvima kroz pomenuti projekat, u skladu sa budžetskim sredstvima Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju.

U zavisnosti od broja prijava, finansijska podrška može iznositi od 250 do 350 eura na mjesečnom novou (računaju se mjeseci trajanja semestara).

  • POTREBNA DOKUMENTA
  1. Prijava
  2. Potvrda o redovnom studiranju (upis semestra iz tekuće studijske godine)
  3. Uvjerenje o državljanstvu ili kopija biometrijske lične karte.

Rok za podnošenje dokumenata je 15. mart 2023. godine.

Nepotpuna i neblagovremena dokumentacija neće se razmatrati.
Dokumenta se dostavljaju u formi originala ili ovjerene kopije.
Podnijeta dokumentacija na oglas se ne vraća.

Dokumenta treba dostaviti poštom na adresu: 
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Direktorat za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju
Rimski trg 46

Odgovori na dodatna pitanja u vezi sa stipendiranjem se mogu dobiti u Direktoratu za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju, pozivanjem na brojeve telefona 020/482-275 i 020/482-272.