Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

03.07.2024. u 00:07

Javna rasprava o Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promjene

Na osnovu člana 15 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG“, br. 41/18), Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera uputilo je Javni poziv za Javnu raspravu o Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promjene.

Poziv je upućen naučnoj i stručnoj javnosti, privrednim subjektima, nevladinim organizacijama, građanima i svim zainteresovanim subjektima.

Javna rasprava će trajati 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva (od 04.06. do 03.07.2024. godine).

Nacrt Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promjene , sa Programom javne rasprave i Obrascem za dostavljanje prijedloga, sugestija i komentara na Nacrt plana će biti dostupan javnosti na internet stranici Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera https://www.gov.me/mert  i portalu e-Uprave www.euprava.me.

Zainteresovani subjekti svoje primjedbe, predloge i sugestije na Nacrt Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promjene, mogu dostaviti Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera u pisanoj formi na adresu: IV Proleterske brigade broj 19, 81000 Podgorica, ili na e-mail adresu milena.markovic@mert.gov.me, na Obrascu za dostavljanje prijedloga, sugestija i komentara na Nacrt plana.

Okrugli sto će biti organizovan 20. juna 2024. godine u Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, u konferencijskoj sali u prizemlju, s početkom u 10 časova, i 04. jula 2024. godine u prostorijama Privredne komore Crne Gore, s početkom u 10 časova.

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera će sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi, koji će objaviti na svojoj internet stranici i Portalu e-Uprave, u roku od 15 dana od dana završetka Javne rasprave.

Više informacija o nacrtu na linku.

Prir. M.V.

Izvor:  gov.me