Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Akcija

19.05.2022. u 14:05

Ekološka akcija Agencije za zaštitu životne sredine: ,,Plastikom po začinsko ili ukrasno bilje”

U četvrtak i petak 19. i 20. maja, Agencija za zaštitu životne sredine realizuje akciju: ,,Plastikom po začinsko ili ukrasno bilje”.

U vremenskom periodu od 08-14h građani će biti u prilici da za 10 plastičnih boca (PET ambalaža) dobiju sadnicu aromatičnog bilja.  Sadnice se preuzimaju u prostorijama  Agencije za zaštitu životne sredine, adresa: IV proleterske  broj 19 u  Podgorici.

Sakupljenu PET ambalažu Agencija za zaštitu životne sredine će dalje ustupiti gradskom preduzeću Deponija doo.Podgorica. Prikupljena sredstva biće upotrijebljena za nastavak akcije ,,Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru”.

Koristimo prliku da još jednom apelujemo na građane da pravilno koriste komunalnu infrastrukturu obezbijeđenu za pravilno odlaganje različitih vrsta otpada, kako bi naš grad bio još uredniji.

Na dodatan oprez upućuje i činjenica da su nelegalne deponije često jedan od najozbiljnijih uzroka požara, koji predstavljaju veliku prijetnju za životnu sredinu. 

Reciklažna dvorišta u Podgorici

Lokacije: Ulica Iva Vizina na Zabjelu, Bulevar Mihaila Lalića u Tološima, Ulica Husinskih rudara na Koniku, Orijenska ulica na Zlatici. Ulica Kritskog odreda u Donjoj Gorici i Golubovci-Goričani.

U reciklažna dvorišta građani svakog dana od 07-21h, BESPLATNO mogu odlagati sljedeće vrste otpada:

Al.limenke, drvni otpad, jestiva i otpadna motorna ulja, stara ulja, uljne filterepolietilenske folije, stare akumulatore, ambalažno staklo, otpadno ravno staklo, metalni krupni otpad, fluoroscentne cijevi, gume, otpadne boje i lakove, stiropor, stare baterije, stare ljekove i elektronski otpad.