Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Akcija

27.04.2022. u 10:04

Eko karneval u Podgorici: Jačajmo svijest o prirodi

Ekološki karneval 2022. biće obilježen u Podgorici 27. aprila sa početkom u 10 časova šetnjom od Crvenog krsta trasom visećeg mosta, pa prema sportskom terenu u Njegoševom parku gdje će biti organizovan Ekološko zabavan program.

Ideja prve manifestacije Eko karnevala 2022. sa ciljem promocije Dana Planete, jeste da se kroz zajedničku saradnju organizacija koje se bave djecom, obrazovnih ustanova i drugih ekoloških udruženja doprinese jačanje svijesti o prirodi, stvaranje generacija odgovornih građana i smanjenje eksploatacije prirodnih resursa.

Glavni dio programa za naše najmlađe biće organizovan u od 10 do 12 časova, nakon čega će se baciti 250 bio kuglica u rijeku Moraču. Bio kugle su izrađene od efektivnih mikroorganizama koji se hrane teškim metalima, muljem, otpadnim vodama i bakterijama, a kao nus proizvod stvaraju vodu i kiseonik. U manifestaciji će učestvovati Osnovna škol „Vlado Milić“ Podgorica, Osnovna škola „Radojica Perović“ Podgorica, NVO CZIP, NVO Crnogorsko društvo ekologa, NVO Green Home, Eko vrtić Bambino, Vrtić – The Dodo, Vrtić – Zvjezdice i Vrtić -Maštolend iz Budve.

Termin posle 12 časova planiran je za školsku djecu, gdje će se predstaviti Ekološke organizacije sa radionicama upriličenim za ovaj događaj.