Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Karneval

06.05.2023. u 10:05

Eko Karneval 2023

Eko Karneval, drugu godinu zaredom, održaće se u Crnoj Gori s ciljem promocije Dana planete i podizanja svijesti o prirodi. Manifestacija se ove godine seli u Budvu na platou ispred zidina Starog grada, te će biti održana dana 06. maja 2023. godine u terminu od 10 do 13 časova.

Eko Karneval 2023 će biti organizovan kroz zajedničku saradnju organizacija koje se bave djecom, obrazovnih ustanova i drugih ekoloških udruženja, a cilj mu je doprinijeti jačanju svijesti o prirodi. Ovaj događaj će biti pun boja, muzike i kreativnosti, a učestvovaće brojne eko organizacije i pojedinci koji će predstaviti svoje ideje o održivom razvoju.

Posebna pažnja će biti posvećena djeci koja će biti maskirana maskama napravljenim od recikliranih materijala. Ova osobina eko karnevala – djeca koja se maskiraju eko maskama – ističe važnost edukacije djece o očuvanju okoline, te pokazuje kako se može na zabavan način uključiti u održivost i ekološku svijest.

Glavni dio programa za najmlađe (vrtićane, predškolce, školarce) biće organizovan u periodu od 10 do 12 časova, nakon čega će u 13 časova biti izvršeno bacanje 250 bio kuglica u more sa gradske plaže Pizana, koje mogu pomoći u obnavljanju eko sistema.

Učesnici će imati priliku predstaviti se kroz muzičke koreografije, recitacije, skečeve, kao i izložbu izrađenu od recikliranih plastičnih čepova. Svaki učesnik će dobiti prostor za predstavljanje od oko 10 minuta.

Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku da se građani aktivno uključe u očuvanje okoline i promociju održivog razvoja, te je stoga važno da se o njemu što više sazna. Eko Karneval je primjer kako kreativnost, zabava i edukacija mogu biti spojeni u jedinstven događaj koji doprinosi zajednici i prirodi. Stoga, budite dio Eko Karnevala 2023 i zajedno stvorimo pozitivnu promjenu za našu planetu!