Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Sajam

17.04.2023. u 08:04

BAU: Vodeći svjetski sajam za arhitekturu, materijale i sisteme

BAU je sajam arhitekture i građevinskog materijala u Minhenu. Tu se predstavljaju brojni međunarodni izlagači, materijali i sistemi industrije, gdje su zastupljeni svi lideri u industriji, tako da ovaj sajam trgovine predstavlja najvažniji događaj u evropskoj građevinskoj industriji. 

BAU će se trajati 6 dana od ponedeljka, 17. aprila do subote, 22. aprila 2023. godine.

Ključne teme sajma:

  • Izazov klimatskih promjena: Temperature u atmosferi i okeanu konstantno rastu. Glavni krivac, od početka industrijalizacije, je čovječanstvo, posebno kroz emisiju gasova sa efektom staklene bašte.
  • Digitalna transformacija: Građevinski sektor je usred digitalne revolucije. Udaljavanje od analognih načina razmišljanja i organizovanja ka profesionalnom digitalnom pristupu u donošenju odluka i operacijama proizvodi širok spektar opcija.
  • Domovi budućnosti: Kvalitetno stanovanje koje je takođe pristupačno dugo je bila utopija u velikim gradovima kao što su Berlin, Hamburg, Frankfurt, Štutgart i Minhen. Budućnost stanovanja u drugim djelovima Njemačke je, međutim, neizvesna.
  • Resursi & reciklaža: Zidovi napravljeni od izgradnje ruševina, izolacije od starog materijala pantalona i šrafova umjesto zavarenih šavova: stvari se dešavaju na gradilištima što se tiče ekonomije “kružne” ili “zatvorene petlje”.
  • Modularna zgrada: Kirije rastu, a istovremeno životni prostor postaje sve oskudniji. Ali postoji obećavajući pristup rešavanju ovih izazova: serijska i modularna konstrukcija sa industrijski montažnih komponenti.

Više o sajmu možete pročitati na njihovom sajtu.