Dani industrije EU 2021

Dani industrije EU vodeći su evropski industrijski godišnji događaj.Od prvog izdanja 2017. godine, Dani indistrije EU postali su glavna platforma Evropske komisije za otvoreni dijalog i diskusiju o industriji. Takođe, obezbjeđuju da se politika sprovodi na evropskom, nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, omogućavajući evropskoj industriji da pruža radna mesta, rast i inovacije u Evropi.

Ovogodišnji Dani industrije EU fokusiraju se na mogućnostima. Usred ubrzane transformacije i promjenljivog globalnog konkurentskog okvira, evropska industrijska strategija gradi poslovni ambijent za zeleniju, digitalniju i otporniju industriju. Ona pruža alate za podršku evropskim industrijskim ekosistemima u ovoj transformaciji i jača njihovu globalnu konkurentnost a istovremeno odgovara na evropski društveni poziv da stvori nova kvalitetna radna mjesta.

Pandemija COVID-19 narušila je ekonomsku i socijalnu stvarnost, međutim Evropa neće skrenuti sa zelenog i digitalnog pravca, već će ubrzati transformaciju koristeći stalne napore za oporavak. Kako iskoristiti ovu krizu kao jedinstvenu priliku za preispitivanje evropske ekonomske, socijalne i industrijske stvarnosti, kao i kako je napraviti katalizatorom za promjene i nove mogućnosti za rast glavna su pitanja na koja se traže odgovori.

Dani industrije EU 2021 održaće se od 23. do 26. februara.


Više informacija o događaju i govornicima na stranici: https://euindustrydays.eu/

Čitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published.