Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Dani industrije EU 2021

Dani industrije EU vodeći su evropski industrijski godišnji događaj.Od prvog izdanja 2017. godine, Dani indistrije EU postali su glavna platforma Evropske komisije za otvoreni dijalog i diskusiju o industriji. Takođe, obezbjeđuju da se politika sprovodi na evropskom, nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, omogućavajući evropskoj industriji da pruža radna mesta, rast i inovacije u Evropi.

Ovogodišnji Dani industrije EU fokusiraju se na mogućnostima. Usred ubrzane transformacije i promjenljivog globalnog konkurentskog okvira, evropska industrijska strategija gradi poslovni ambijent za zeleniju, digitalniju i otporniju industriju. Ona pruža alate za podršku evropskim industrijskim ekosistemima u ovoj transformaciji i jača njihovu globalnu konkurentnost a istovremeno odgovara na evropski društveni poziv da stvori nova kvalitetna radna mjesta.

Pandemija COVID-19 narušila je ekonomsku i socijalnu stvarnost, međutim Evropa neće skrenuti sa zelenog i digitalnog pravca, već će ubrzati transformaciju koristeći stalne napore za oporavak. Kako iskoristiti ovu krizu kao jedinstvenu priliku za preispitivanje evropske ekonomske, socijalne i industrijske stvarnosti, kao i kako je napraviti katalizatorom za promjene i nove mogućnosti za rast glavna su pitanja na koja se traže odgovori.

Dani industrije EU 2021 održaće se od 23. do 26. februara.


Više informacija o događaju i govornicima na stranici: https://euindustrydays.eu/

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO POLIS

EU priprema plan kojim bi zaustavila uvoz ruskih energenata

ECO MNE

„Pluća“ Glavnog grada – Gorica biće zaštićeno područje

ECO MNE

Veliko interesovanje građana za centralni park u Glavnom gradu