Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Pozitivni rezultati Godišnjeg izvještaja o implementaciji

Crna Gora ima najbolji ukupni rezultat u Energetskoj zajednici

Kako javljaju iz Ministarstva kapitalnih investicija, Crna Gora je ostvarila najbolji ukupan rezultat u proizvodnji energije, u regionu. 

“Sa zadovoljstvom sam ispratio dobre vijesti koje je objavio Sekretarijat Energetske zajednice u svom Godišnjem izvještaju o implementaciji (2022.) u kojem prati usklađivanje sa svojim pravnim tekovinama i rezultate koje je naša država ostvarila, a to je da Crna Gora ima najbolji ukupni rezultat u Energetskoj zajednici, čak 69 procenata”, istakao je potpredsjednik vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović nakon objaviljivanja izvještaja.

Godišnji izvještaj o implementaciji za 2022. godinu u kojem Energetska zajednica prati usklađivanje sa svojim pravnim tekovinama objavljen je pred sastanak Ministarskog savjeta, koji se održava 15. decembra u Beču. Kada su u pitanju ostali segmenti, još jedan pozitivan podatak je da je Sjeverna Makedonija u implementaciji propisa o električnoj energiji kumulativno dostigla najviši nivo – 85 odsto. Slijedi Crna Gora, sa 82 procenta, ali je naša država istovremeno najuspješnija u oblasti održivosti, na 74 odsto.

“Nakon intezivne komunikacije i saradnje kolega i zaposlenih u ministarstvu kapitalnih investicija sa predstavnicima i zvaničnicima Energetske zajednice, a uprkos izazovnom trenutku kako na globalnom nivou, tako i u regionalnim i nacionalnim okvirima, ovo je vijest koja uliva optimizam i pokazuje kako naša država može i treba da sarađuje sa međunarodnom zajednicom, pa ovom priliko želim svima da čestitam na dobrim rezultatima rada”, naglasio je potpredsjednik Ibrahimović.

Prir. N.B.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

U Rožajama najavljen projekat za obnovljive izvore energije

ECO MNE

Međunarodna saradnja u okviru projekta LEC – Lokalne energetske zajednice

ECO MNE

Crna Gora ima najbolji ukupni rezultat u Energetskoj zajednici