Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Bentli će do 2030. proizvoditi samo električna vozila

Proizvođač luksuznih automobila Bentli planira da do 2030. godine u potpunosti preusmjeri na proizvodnju električnih vozila, dok će do 2026. sve stare modele početi da proizvodi kao hibridne ili modele sa baterijama i utičnicama

Kompanija Bentli, koja je u vlasništvu Volksvagena, želi da neutrališe emisije ugljen-dioksida iz automobila koje proizvodi.

Popularnost električnih automobila u svijetu raste – samo u Velikoj Britaniji ona se tokom prošle godine utrostručila.

-Za deset godina Bentli će svoj luksuzni model koji postoji već 100 godina pretvoriti u novi, održivi model luksuza i etički uzor – kaže izvršni direktor Bentlija, Adrian Holmark.

Zaposleni koji razvijaju tehnologiju zasnovanu na unutrašnjem sagorijevanju biće preraspoređeni na nove poslove kako se proizvodnja sve više bude okretala električnim automobilima.

Bentli, koji je poznat po ogromnim dvanaestocilindričnim motorima, sada želi da postane jedan od industrijskih lidera održivog razvoja.
Iz kompanije se nadaju da će održivi ciljevi koje su postavili dokazati da je ovaj model „otporan na tržišne turbulencije i recesiju“.
Smatraju da će im to pomoći da ublaže štetu nastalu smanjenjem potražnje za automobilima usljed pandemije korona virusa.

Pratite ECOPORTAL.ME na Instagramu

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

0 Comments
Inline Feedbacks
Podgledajte sve komentare

Čitajte još

ECO MNE

Elektrifikacija saobraćaja ključna za smanjenje gužvi u urbanim sredinama

E-MOBILNOST

Volvo se oprostio od dizela: Posljednji model sišao sa trake

E-MOBILNOST

U Crnoj Gori nema regulativnih uslova za e-mobilnost, infrastruktura veliki izazov